Doba prípravy: cca 45 minút + namáčanie 1-2 hodiny
Čo budeme potrebovať na 2-3 porcie?
- 200 g jačmenných krúp
- lyžicu kvalitného masla (napr. ghee)
- 1 šalotku
- 3 stredne veľké mrkvy
- 1 petržlen
- 1 kaleráb
- 250 g špargle
- 1 menšiu cuketu
- nastrúhaný parmezán
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie
Ako budeme postupovať?
2. Napučané krúpy uvaríme domäkka.
3. Zeleninu nakrájame na malé kúsky.
4. Na masle speníme šalotku, pridáme petržlen, kaleráb a mrkvu. Spolu restujeme 10 min.
5. Potom pridáme nakrájanú špargľu a ďalej restujeme.
6. Asi po 5 minútach pridáme ešte nakrájanú cuketu.
7. Zmesi doprajeme ešte pár minút tak, aby nám všetka zelenina ostala al dente.
8. Zeleninovú zmes zmiešame s uvarenými krúpami a nastrúhaným parmezánom. Osolíme a ochutíme čiernym korením.
Ďalšie zaujímavé bezmäsité jedlá nájdeš aj v našej novej knihe Z fitka do kuchyne špeciál 2:
Pozri aj iné recepty na rizotá nielen z ryže:
Pohánkoto so zeleninou
Kuskusové rizoto s proteínmi
Originálne talianske rizoto
Som trénerka a inštruktorka skupinových cvičení. Okrem toho milovníčka dobrého a zdravého jedla. Rada ľudí motivujem k tomu, aby sa viac hýbali a aby sa zaujímali o to, čo skončí v ich žalúdku. Kombinácia pohybu a vyváženej stravy môže každému zabezpečiť nielen krásnu postavu, ale predovšetkým pevné zdravie, dostatok energie a vitality.