Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- 2 ks kuracích pŕs
- 2 ks kuracích stehien
- 4 ks mrkvy
- 2 ks petržlenu
- 1 cibuľu
- 1 hlavičku cesnaku
- 15 g agaru ( kúpiš v predajniach zdravej výživy alebo môžeš použiť aj želatínu)
- nové celé korenie
- čierne celé korenie
- bobkový list
- soľ
- 2 l vody ( vznikne cca 1 liter vývaru)
- potravinovú fóliu
Ako budeme postupovať:
2. Mrkvu s petržlenom, cibuľu a cesnak ošúpeme a pridáme k mäsu.
3. Ochutíme soľou, novým korením, čiernym korením a bobkovým listom.
4. Všetko zalejeme vodou a varíme 2 hodiny.
5. Keď je všetko uvarené, mäso a zeleninu vyberieme z hrnca a necháme vychladnúť. Pripravíme si nádoby, do ktorých chceme huspeninu zaliať a vystelieme ich potravinovou fóliou.
6. Mäso a mrkvu nakrájame na menšie kúsky a vložíme do nádob.
7. Vývar z mäsa precedíme cez sitko, odmeriame si 1 liter vývaru a vmiešame agar, ktorý necháme prejsť varom ešte 1 minútu.
8. Takto pripraveným vývarom zalievame mäso a mrkvu tak, aby sa agar dostal medzi všetky kúsky mäsa. Môžeme si pomôcť vidličkou, ktorou mäso troška roztvoríme.
9. Huspeninu vložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
10. Podávame s cibuľou, octom a domácim chlebom.
Priprav si aj ďalšie z našich receptov:
Chrumkavé pečené bataty s čerstvými figami
Netradičný kelový prívarok, za ktorý ti telo poďakuje!
MEGA dobré cuketové lievance za pár minút
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.