Zapekané cestoviny s cuketou a kuracím mäsom: tip na výživný obed
Ak máš doma veľa cukety alebo si jej fanúšik, mám pre teba tip na chutný a rýchly recept. Letné zapekané cestoviny. Jednoduché a svieže jedlo.
Čas prípravy: 40 minút
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 500 g obľúbených cestovín (ja som použila farebné penne)
- 4 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľu
- 2 ks kuracích pŕs nakrájaných na kocky
- morskú/himalájsku soľ
- 5 lyžičiek provensalského korenia
- 2 lyžičky červenej mletej papriky
- 3 lyžičky domáceho medu
- 4 stredne veľké cukety nakrájané na tenké kolieska
- 250 g ricotty
- 2 ks syra mozzarella nakrájaný na hrubšie plátky
Ako budeme postupovať?
1. Predhrejeme si rúru na 180 ˚C. Medzitým si uvaríme cestoviny.
2. Zohrejeme veľkú panvicu a pridáme olivový olej, na ktorom do zlata opražíme nakrájanú cibuľku.
3. Pridáme nakrájané kuracie prsia, ktoré si osolíme a ochutíme provensalským korením a červenou paprikou.
4. Opekáme 10 minút. Nakoniec pridáme med, ešte chvíľku opečieme a pridáme cuketu.
5. Dusíme, pokiaľ nie je cuketa jemne uvarená a mäkká.
6. V pekáči alebo zapekacej miske zmiešame cestoviny s kuracím mäsom a cuketou a nakoniec vmiešame ricottu.
7. Všetko spolu poriadne premiešame, kým sa zmes nespojí so syrom.
8. Na vrch cestovín poukladáme nakrájanú mozzarellu a všetko spolu dáme piecť na 20 −25 minút alebo kým sa syr nezapečie do zlata.
Prajem dobrú chuť :-)!
Aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III nájdeš kopec receptov s cestovinami, ale aj vyše 100 ďalších zdravých jedál:
Vyskúšaj aj tieto ďalšie recepty s cuketou:
Hľadáš recept na niečo rýchle na obed či večeru? Skús cuketové špagety čo dom dal
Čo na obed v horúčavách? Letné quinotto s cuketou, fazuľou a paprikou
Tip na ľahký obed: Zapekané cestoviny s cuketou a tofu
- Zázvorový fit chia puding s jogurtom a hurmikaki: táto kombinácia chutí si ťa získa - 27. januára 2021
- Sýta kelová polievka so zeleninou a fazuľou - 20. januára 2021
- Lahodná cviklová nátierka: tento recept z červenej repy si obľúbiš! - 12. januára 2021
Článok bol pridaný dňa 15/07/2020 a zaradený do kategórie: CestovinyJedlá z mäsaReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 1 roka | Autor: Antónia Puškášová