
Aj táto obľúbená klasika sa dá pripraviť v menej kalorickej, no rovnako chutnej verzii. Perfektne chrumkavý „vysmážaný“ karfiol takmer bez tuku pripravíme vďaka teplovzdušnej fritéze. S menej kalorickou tatarkou nám zas pomôže grécky jogurt, ktorý si však vďaka podielu majonézy chuťovo nikto nevšimne. Karfiol podávaj s varenými zemiačikmi a nešetri petržlenovou vňaťou.
👉 Ak máš rada zdravé recepty, pri prihlásení na fitshaker.sk nájdeš vo svojom profile (v časti Na stiahnutie) e-booky plné inšpirácie – pre mäsožravcov, vegetariánov aj vegánov.
Ako na to?
1
Karfiol rozdelíme na ružičky a v poriadne osolenej vode ich povaríme cca 5 minút.
2
Ružičky obalíme v múke, rozšľahanom vajíčku a v strúhanke premiešanej s cesnakom a údenou paprikou.
3
Karfiol pofŕkame olejom a v teplovzdušnej fritéze ho pečieme 15 minút pri teplote 180°C.
4
Na tatarku premiešame majonézu s jogurtom a horčicou.
5
Pridáme najemno nakrájanú cibuľku, kyslé uhorky a tatarku dochutíme soľou, mletým čiernym korením a citrónovou šťavou.
6
Nové zemiaky očistíme (netreba ich šúpať) a v osolenej vode povaríme domäkka.
7
Zemiaky scedíme a na oleji ich krátko opečieme, dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
8
Na záver do nich vmiešame nahrubo nasekanú petržlenovú vňať a odstavíme z plameňa.
9
Karfiol podávame so zemiakmi a tatarkou.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
502 kcal
2108 kJ
T:
20 g
B:
17 g
S:
67 g
V:
8 g

Želám ti príjemnú dobrú chuť!
Ak popri zdravom jedle hľadáš aj spôsob, ako sa cítiť fit a plná energie, na Fitshakeri nájdeš viac ako 30 cvičebných programov – od rýchlych tréningov až po relaxačné cvičenia. Vyber si ten, ktorý ti najviac sadne, a cvič v pohodlí domova, kedykoľvek máš chuť.
Väčšinu času trávim práve v kuchyni - varením, fotením alebo natáčaním videoreceptov. Tvorbe receptov sa venujem už takmer dekádu a zameriavam sa najmä na zdravšie a jednoduché recepty, ktoré pripravujem z dostupných ingrediencií. Moju tvorbu zdieľam na Instagrame so skvelou komunitou, zároveň som aj autorkou kuchárskej knižky s každodennými receptami. Voľný čas najradšej trávim cestovaním a vysedávaním pri dobrej káve v útulných kaviarňach.