Krásne zelená, zdravá a navyše s jedinečnou chuťou. Toto sú prívlastky “obyčajnej” krémovej polievky z hrášku pripravenej na neobyčajný spôsob. Táto hrášková polievka zahreje, zasýti a dodá telu potrebné živiny. Poď si ju uvariť tiež. ;-)
Ako na to?
1
Zemiak očistíme, resp. ošúpeme a vložíme nakrájaný do hrnca.
2
Pridáme hrášok, očistenú a nakrájanú cibuľu, cesnak a zalejeme vývarom.
3
Varíme približne 25 minút do zmäknutia.
4
Ku koncu varenia dochutíme soľou, korením a kurkumou.
5
Následne polievku rozmixujeme tyčovým mixérom na hladký krém.
6
Polievku servírujeme s kopčekom kvalitnej ovčej bryndze a pokvapkanú trochou citrónovej šťavy.
TIP: Pre redšiu konzistenciu použijeme viac vývaru/vody.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
224 kcal
937 kJ
T:
7 g
B:
12 g
S:
24 g
V:
7.5 g
Prajem dobrú chuť! :-)
Chutné recepty na výživné polievky nájdeš aj v našich knihách:
Mojou životnou filozofiou je žiť v harmónii mysle, tela a duše. Som absolútnym milovníkom jedla, ktoré by malo byť z môjho pohľadu vždy vyvážené, nutrične bohaté a z tých najkvalitnejších surovín. Vysoká kvalita neznamená vždy aj vysokú cenu, rovnako ako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mojím prostriedkom ako vypnúť. Fascinuje ma, čo telo všetko dokáže, koľko sily v sebe skrýva. Čo dáte, to sa vám vráti, a u vášho tela to platí dvojnásobne. Verím, že moje články vám budú pomáhať pri hľadaní svojich vlastných odpovedí a moje recepty obohatia vašu kuchyňu. Ak máš radšej instagram, môžeš ma sledovať ako @foodistheroot