Výborná paprikovo-hubová nátierka: tip na zdravé raňajky, desiatu či večeru
Sezóna húb je v plnom prúde a výdatný dážď len pomáha tomu, aby sa hríbom pekne darilo. V našom okolí sú vášniví hubári moji bratia. Vždy po ich vychádzke do lesa sa mi v kuchyni ocitne kôš plný voňavých húb. Čo však s nimi, keď ich mám nasušených už dosť? Napadla mi nátierka a musím povedať, že táto voľba bola super.
Čas prípravy: 25 minút
Čo budeme potrebovať na cca 8-10 porcií?
- 200 g čerstvých hlív alebo šampiňónov (príp. dubákov a pod.)
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľku
- 3 druhy paprík (žltú, červenú a zelenú), z každej potrebujeme polovicu
- cca 1 lyžicu olivového oleja
- morskú/himalájsku soľ
- 1 Lučinu
- 150-200 g kvalitného masla
- mleté čierne korenie
Ako budeme postupovať?
1. Očistíme si huby, cesnak, cibuľku a papriku.
2. Nakrájame ich na malé kúsky.
3. Na panvicu dáme olivový olej, na ktorom najprv osmažíme cibuľku s cesnakom a potom pridáme papriky a nakoniec hríby.
4. Osmažíme, a keď sú huby zlaté, pridáme soľ.
5. Restovanú zmes necháme chvíľu vychladnúť a rozmixujeme ju tak, aby v nej ostali aj kúsky.
6. K zmesi pridáme Lučinu a maslo a dochutíme podľa chuti.
Tip č.1: Do nátierky sa skvelo hodí aj kozí syr alebo napríklad čili.
Tip č.2: Môžeme použiť aj sušené hríby, len ich treba vopred namočiť aspoň na 3-4 hodiny, aby zmäkli.
Prajem dobrú chuť :-)!
Skvelé nátierky aj kopec ďalších receptov pre tvoje zdravé stravovanie nájdeš v našich knihách:
Vyskúšaj aj:
Pečený losos na perinke z cestovín s kuriatkami
Tip na obed nielen pre vegetariánov: Špagety carbonara s kuriatkami
Poctivá chalupárska dubáková polievka so zeleninou, ktorá parádne zasýti
- Zapekaný ružičkový kel s fetou: zdravá vegetariánska večera do 30 minút - 9. januára 2021
- Vianočný medový koláč s vanilkovou plnkou - 10. decembra 2020
- Výborná paprikovo-hubová nátierka: tip na zdravé raňajky, desiatu či večeru - 9. novembra 2020
Článok bol pridaný dňa 09/11/2020 a zaradený do kategórie: DesiataNátierkyRaňajkyRecepty | Autor: Iveta Kašická