Výborná paprikovo-hubová nátierka: tip na zdravé raňajky, desiatu či večeru

Sezóna húb je v plnom prúde a výdatný dážď len pomáha tomu, aby sa hríbom pekne darilo. V našom okolí sú vášniví hubári moji bratia. Vždy po ich vychádzke do lesa sa mi v kuchyni ocitne kôš plný voňavých húb. Čo však s nimi, keď ich mám nasušených už dosť? Napadla mi nátierka a musím povedať, že táto voľba bola super.

Čas prípravy: 25 minút

Čo budeme potrebovať na cca 8-10 porcií?

  • 200 g čerstvých hlív alebo šampiňónov (príp. dubákov a pod.)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľku
  • 3 druhy paprík (žltú, červenú a zelenú), z každej potrebujeme polovicu
  • cca 1 lyžicu olivového oleja
  • morskú/himalájsku soľ
  • 1 Lučinu
  • 150-200 g kvalitného masla
  • mleté čierne korenie

Ako budeme postupovať?

1. Očistíme si huby, cesnak, cibuľku a papriku.

2. Nakrájame ich na malé kúsky.

3. Na panvicu dáme olivový olej, na ktorom najprv osmažíme cibuľku s cesnakom a potom pridáme papriky a nakoniec hríby.

4. Osmažíme, a keď sú huby zlaté, pridáme soľ.

5. Restovanú zmes necháme chvíľu vychladnúť a rozmixujeme ju tak, aby v nej ostali aj kúsky.

6. K zmesi pridáme Lučinu a maslo a dochutíme podľa chuti.

 

Tip č.1: Do nátierky sa skvelo hodí aj kozí syr alebo napríklad čili.

Tip č.2: Môžeme použiť aj sušené hríby, len ich treba vopred namočiť aspoň na 3-4 hodiny, aby zmäkli.

hubová nátierka

 

hubova pomazanka

Prajem dobrú chuť :-)!

 

Skvelé nátierky aj kopec ďalších receptov pre tvoje zdravé stravovanie nájdeš v našich knihách:

fit recepty

 

Vyskúšaj aj:

Pečený losos na perinke z cestovín s kuriatkami

Tip na obed nielen pre vegetariánov: Špagety carbonara s kuriatkami

Poctivá chalupárska dubáková polievka so zeleninou, ktorá parádne zasýti

Iveta Kašická

Článok bol pridaný dňa 09/11/2020 a zaradený do kategórie: DesiataNátierkyRaňajkyRecepty   |   Autor: Iveta Kašická

Komentáre