Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Výborná paprikovo-hubová nátierka: tip na zdravé raňajky, desiatu či večeru

25 min
10 porcií
recepty z papriky
recepty z papriky
Sezóna húb je v plnom prúde a výdatný dážď len pomáha tomu, aby sa hríbom pekne darilo. V našom okolí sú vášniví hubári moji bratia. Vždy po ich vychádzke do lesa sa mi v kuchyni ocitne kôš plný voňavých húb. Čo však s nimi, keď ich mám nasušených už dosť? Napadla mi nátierka a musím povedať, že táto voľba bola super.

Čas prípravy: 25 minút

Čo budeme potrebovať na cca 8-10 porcií?


  • 200 g čerstvých hlív alebo šampiňónov (príp. dubákov a pod.)

  • 3 strúčiky cesnaku

  • 1 cibuľku

  • 3 druhy paprík (žltú, červenú a zelenú), z každej potrebujeme polovicu

  • cca 1 lyžicu olivového oleja

  • morskú/himalájsku soľ

  • 1 Lučinu

  • 150-200 g kvalitného masla

  • mleté čierne korenie


Ako budeme postupovať?

1. Očistíme si huby, cesnak, cibuľku a papriku.
2. Nakrájame ich na malé kúsky.
3. Na panvicu dáme olivový olej, na ktorom najprv osmažíme cibuľku s cesnakom a potom pridáme papriky a nakoniec hríby.
4. Osmažíme, a keď sú huby zlaté, pridáme soľ.
5. Restovanú zmes necháme chvíľu vychladnúť a rozmixujeme ju tak, aby v nej ostali aj kúsky.
6. K zmesi pridáme Lučinu a maslo a dochutíme podľa chuti.
Tip č.1: Do nátierky sa skvelo hodí aj kozí syr alebo napríklad čili.
Tip č.2: Môžeme použiť aj sušené hríby, len ich treba vopred namočiť aspoň na 3-4 hodiny, aby zmäkli.
hubová nátierka
 
hubova pomazanka
Prajem dobrú chuť :-)!
 
Skvelé nátierky aj kopec ďalších receptov pre tvoje zdravé stravovanie nájdeš v našich knihách:
fit recepty
 
Vyskúšaj aj:
Pečený losos na perinke z cestovín s kuriatkami
Tip na obed nielen pre vegetariánov: Špagety carbonara s kuriatkami
Poctivá chalupárska dubáková polievka so zeleninou, ktorá parádne zasýti
Fotka autora
Iveta Kašická
Redaktor vo Fitshaker

Som šťastná mamina, manželka a pozitívna žienka, ktorá miluje svoju rodinku, zdravé varenie a pečenie. Teším sa, keď môžem skúšať nové suroviny, experimentovať v kuchyni, pretvárať nezdravé koláče na zdravé dobroty, tradičné jedlá na ich netradičné zdravé verzie a obzvlášť tvoriť recepty vhodné pre deti, bezlepkáčov, "bezlaktózových" či histaminikov (medzi ktorých sama patrím). Verím, že moje nápady inšpirujú aj teba! :-)

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.