Toto jednoduché paradajkové čili pripravíš rýchlo, na jeho výrobu potrebuješ iba zopár ingrediencií. Rýchlo ho premeníš na bezlaktózové, keď vynecháš syr. Tento recept je vegetariánsky, napriek tomu je dobrým zdrojom bielkovín, antioxidantov a je vhodný na chudnutie.
Ako na to?
1
Vo veľkom hrnci zohrejeme olej na strednom ohni. Pridáme korenie, cibuľu a mrkvu nakrájané na kocky. Varíme 1 – 5 minút za stáleho miešania, kým zelenina nie je mierne mäkká.
2
Pridáme zvyšné ingrediencie (okrem fazule) a miešame, aby sa spojili, zalejeme 500 ml vody. Zakryjeme hrniec a znížime teplotu.
3
Necháme dusiť, kým šošovica a quinoa nezmäknú a čili nezhustne, asi 30 – 45 minút, ak je potrebné, postupne prilejeme ešte vodu.
4
Každých 15 minút premiešame. Nakoniec pridáme fazuľu, premiešame a ešte minútu povaríme.
5
Podávame s jogurtom, kyslou smotanou, so syrom, s bylinkami, klíčkami.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
227 kcal
956 kJ
T:
3 g
B:
11 g
S:
38 g
V:
6 g
Dobrú chuť 😊.
Dopraj si sladké raňajky v podobe našich raňajkových kaší. Sú lahodné, plné živín a zaručene si po jednej budeš chcieť spraviť aj druhú.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz