Karfiolové sushi s avokádom a uhorkou

Hneď v prvej vete ti musím povedať, že keď toto sushi ochutnáš, nenájdeš rozdiel od originálu. Je výborné, ľahučké na prípravu a pochutia si na ňom aj vegáni. Prípravy sa vôbec neobávaj, určite to zvládne aj začiatočník. Poďme si povedať, ako toto karfiolové sushi pripravíš.

Čas prípravy: 35 minút

Čo budeme potrebovať na 4 valčeky (cca 32 ks)?

  • 230 g karfiolu
  • 1 lyžičku ghee masla (pre vegan verziu nahraď napr. kokosovým olejom)
  • morskú/himalájsku soľ
  • 2 lyžičky ryžového octu
  • 1 avokádo
  • ½ šalátovej uhorky
  • 4 nory riasy
  • sójovú omáčku (napr. Tamari)

Ako budeme postupovať?

1. Karfiol umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. V mixéri rozmixujeme na veľkosť ryže a presunieme na panvičku.

2. Na troške masla opekáme karfiolovú ryžu asi 4 minúty. Potom ju osolíme a necháme vychladnúť.

3. Do vychladnutej ryže pridáme ryžový ocot.

4. Avokádo a uhorku nakrájame na pásiky.

5. Na podložku na robenie sushi pripravíme nory riasu. Ak nemáš podložku, skvelá voľba je alobal.

6. Na polovicu riasy dáme ryžu a do jej stredu umiestnime avokádo a uhorku.

7. Okraje riasy namočíme, aby sa k sebe pri rolovaní prilepili. Riasu následne opatrne zrolujeme a zatlačíme, aby sa nerozpadala.

8. Hotové sushi nakrájame a podávame so sójovou omáčkou.

vegan sushi

 

sushi

Táto pochúťka je vhodná aj pre návštevy či na oslavy. Stačí, ak si pripravíš viac karfiolu, aby si mala dostatok ryže.

 

Množstvo skvelých receptov nájdeš aj v našich knihách:

fitness recepty

 

S karfiolom môžeš pripraviť aj tieto pochúťky:

Pečená mrkvovo-karfiolová polievka s kokosovým mliekom

Karfiolové rizoto s morčacím mäsom: tip na rýchly obed či večeru do 30 minút

Tip na rýchly obed bez mäsa do 30 minút: karfiolové kari s tofu

Zapekaný karfiol s chrumkavou krustou: zdravý obed pre celiatikov aj vegetariánov

Pečený sladko-pikantný karfiol: tip na zdravý ľahký obed či večeru nielen pre vegetariánov

Veronika Kašická

Článok bol pridaný dňa 30/10/2020 a zaradený do kategórie: ReceptyVegetariánske   |   Autor: Veronika Kašická

Komentáre