Valentínske cookies plné lásky

Čochvíľa je tu Valentín a určite aj vy plánujete (tak ako ja), pripraviť pre svoju polovičku, či blízke milované osoby nejaké prekvapko. Nie nadarmo sa hovorí, že láska ide cez žalúdok. Aj ja sa týmto riadim už viac rokov :-). Preto ak mám pripraviť valentínske prekvapko, vždy je v podobe nejakej sladkej dobroty. Tieto mrkvové cookies som už párkrát robila. Je to veľmi jednoduchý, zdravý snack a napadlo mi, že ich pripravím aj tematicky na Valentína. Veď čím lepšie poteším milovanú osobu ako niečím ľahkým, zdravým, chutným a sladkým?:-P Potešíme tak nielen srdce, ale aj telo. Dúfam, že som vás inšpirovala a môj chutný nápad na valentínsku sladkosť vyskúšate.

fitshaker_blog_valentinske_cookies_titulna_fotka

Čo potrebujeme na prípravu?

  • 180 g ovsených vločiek (dala som asi 100 g celých ovsených a 80 g jemných),
  • 1 dl vriacej vody,
  • 45 g medu,
  • 25 g sušené brusnice,
  • 30 g nasekané mandle alebo mandľovové lupienky,
  • 20 g nasekané vlašské orechy,
  • 10 g  dyňové semiačka,
  • 10 g  ľanové semiačka,
  • 2 stredne veľké mrkvy,
  • 1 celé vajce.

Ako na to?

1. Vločky polejeme horúcou vodou, nech trochu zmäknú.

2. Nastrúhame mrkvu najemno a pridáme ju k vločkám, premiešame.

3. Pridáme k zmesi nasekané mandle, vlašské orechy a mix semiačok.

4. Samostatne vyšľaháme vajce s medom a primiešame k vločkovo-mrkvovej zmesi. Premiešame.

5. Zo zmesi tvarujeme guličky a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Každú guličku pritlačíme a vytvoríme “cookies”. Ja som použila aj srdiečkovú formičku a vykrajovala som tematicky valentínske srdiečka:)

6. Pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov asi 25 minút.

 

fitshaker_blog_valentinske_cookies_2

fitshaker_blog_valentinske_cookies_3

fitshaker_blog_valentinske_cookies4

fitshaker_blog_valentinske_cookies5

Dobrú chuť! :-)

 

Marta Marčáková

V bežnom živote právnička, no mojou skutočnou vášňou je písanie o sladkom živote v kuchyni a fotenie mojich výtvorov. Som zakladateľkou foodblogu The Story of a Cake. Hoci neskutočne milujem všetko sladké, riadim sa tým, že v živote aj v stravovaní je potrebná rovnováha, a preto často volím zdravšie alternatívy nielen v pečení ale aj varení a snažím sa používať len kvalitné suroviny.
Marta Marčáková

Článok bol pridaný dňa 04/02/2015 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéDesiataFitness dezertyRecepty   |   Autor: Marta Marčáková

Komentáre