Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Valentínska FIT večera: Delikátne kuracie prsia so zapekanými zemiakmi

60 min
4 porcie
kuracie prsia so zemiakmi
kuracie prsia so zemiakmi

Chceš pre svoju polovičku pripraviť špeciálnu romantickú večeru? Mám pre teba tip na slávnostné jedlo, ktoré je plné samých zdravých ingrediencií a chutí delikátne. Marinované kuracie prsíčka s jemnou zelerovou omáčkou sú tým správnym afrodiziakom, ktoré uspokojí všetky chuťové poháriky. Nezabudni pridať za poriadnu lyžicu lásky a môžeš podávať :-).

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

Na marinované mäsko:

  • 2 kuracie prsia (príp. morčacie prsia, cca 500 g)

  • morskú/himalájsku soľ

  • 1 lyžicu medu

  • 2 lyžice sójovej omáčky (napr. Tamari)

  • 1 lyžicu olivového oleja

  • čili papričku


Na zapekané zemiakové srdiečka:

  • 300 g zemiakov

  • 1 lyžicu kvalitného masla

  • morskú/himalájsku soľ

  • petržlenovú vňať


Na zelerovú omáčku:

  • ½ zeleru

  • 1 jablko

  • 1 dl bieleho vína

  • vodu podľa potreby

  • 3 lyžice bieleho jogurtu

  • šťavu z citróna

  • morskú/himalájsku soľ


Ako budeme postupovať?

1. Z medu, sójovej omáčky, oleja a čili papričky si v mise pripravíme marinádu, ktorú dobre vymiešame. Kuracie prsia umyjeme, osolíme a vložíme do marinády na 2 hodiny.
2. Po dvoch hodinách opečieme kuracie prsia na rozpálenom oleji z oboch strán a preložíme do misy na zapekanie. Opekáme rýchlo a dávame pozor, aby nám marináda na kuracích prsiach neprihorela.
3. Kuracie prsia podlejeme vodou, zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry rozohriatej na 200 °C a pečieme cca 30 minút.
4. Pripravíme si srdiečka. Zemiaky ošúpeme, vložíme do hrnca s vodou, osolíme a dáme variť, kým nie sú mäkké. Keď sú zemiaky mäkké, roztlačíme ich vidličkou, pridáme petržlenovú vňať, lyžicu masla a premiešame.
5. Takto pripravené zemiaky vtlačíme do srdiečkovej formičky a vyklopíme do zapekacej misy vystlanej papierom na pečenie. Takto si urobíme srdiečka (alebo iné tvary) zo všetkých zemiakov. Zapekaciu misu vložíme do rozohriatej rúry a zapekáme do zlatista.
6. Zeler a jablko ošúpeme, nastrúhame na hrubom strúhadle a dáme na panvicu. Podlejeme vodou podľa potreby a dusíme, kým zeler s jablkom nezmäknú. Podusený zeler s jablkom necháme chvíľu vychladnúť, preložíme do mixéra, pridáme biely jogurt a vymixujeme do hladka.
7. Vymixovanú zmes prelejeme do menšieho hrnca, prilejeme víno, ochutíme soľou a na miernom ohni necháme ešte cca 10 minút za stáleho miešania prejsť varom.
8. Keď máme všetko hotové, srdiečka preložíme na tanier, polievkovou lyžicou pridáme zelerovú omáčku, na ktorú poukladáme nakrájané kuracie prsia.
Výživové hodnoty 1 porcie:















Kalorická hodnotaTukySacharidyBielkoviny
370 kcal10 g33 g31 g
 
kuracie prsia
 
kuracie2
 
kuracie1
 
kuracie

Ku každej objednávke nad 50 € na našom e-shope ti pribalíme ako darček aj novú príchuť Fitnutky. Túto objednávku ti navyše doručíme zadarmo.

fitness strava pre ženy
Fotka autora
Júlia Rašlová
Redaktor vo Fitshaker

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.