Tuniak s tekvicovým pyré: rýchly obed len zo 4 ingrediencií
Dnešným receptom ťa chcem vtiahnuť niekam k moru. Pripravila som si jesennú dovolenku na tanieri. Tuniakom si pripomenieme leto a tekvicovým pyré to zaobalíme do jesenného šatu, ktorý teraz vládne. Poď si pripraviť aj ty recept, na ktorý potrebuješ len 4 ingrediencie + korenie. ;-)
Doba prípravy: 30 minút
Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- ½ tekvice hokkaido
- 2 zemiaky
- morskú/himalájsku soľ
- 20 g kvalitného masla
- muškátový oriešok
- mleté čierne korenie
- 2 ks steaku z tuniaka
- pár kvapiek olivového oleja
Ako budeme postupovať?
1. Tekvicu zbavíme jadierok a nakrájame na menšie kocky.
2. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť spolu s tekvicou do osolenej vody.
3. Keď tekvica so zemiakmi zmäknú, zlejeme z nich vodu. Ponorným mixérom vymixujeme hladké pyré.
4. Do kaše pridáme maslo, muškátový oriešok, soľ a korenie podľa chuti.
5. Tuniaka osolíme a okoreníme.
6. Na rozpálenú grilovaciu panvicu dáme pár kvapiek olivového oleja.
7. Tuniaka sprudka grilujeme 2 minúty z každej strany. Naservírujeme na tanier a môžeme podávať.
Aké obľúbené jesenné jedlo je to tvoje? Podelíš sa nami o recept?
Ak máš rada, potešíme ťa. Do našej najnovšej kuchárskej knihy Z fitka do kuchyne špeciál III sme dali kapitolu venovanú len receptom s rybami. Nájdeš tam však aj množstvo ďalších inšpirácií od raňajok až po dezerty:
Tu sú ďalšie inšpirácie na rybacie recepty:
Tuniak podávaný s pohánkou s hráškom
Marinovaný tuniak s cuketovo-paradajkovou prílohou
Cestoviny s lososom, obed hotový do 20 minút
- Katka: „Chcem si spevniť svalstvo, ktoré vekom ochabuje.“ - 19. januára 2021
- Ingrid: „Keď mi hrozili druhou operáciou chrbtice, zaťala som sa a povedala si, že sa nedám tak ľahko.“ - 12. januára 2021
- Valika (- 24 kg): „Už mi netreba veľkosť L/XL, ale S.“ - 5. januára 2021
Článok bol pridaný dňa 30/10/2019 a zaradený do kategórie: BezlepkovéJedlá z rýbPotréningovéReceptyRýchle obedy či večere do 30 minút | Autor: Veronika Kašická