Tuniak s tekvicovým pyré: rýchly obed len zo 4 ingrediencií

Dnešným receptom ťa chcem vtiahnuť niekam k moru. Pripravila som si jesennú dovolenku na tanieri. Tuniakom si pripomenieme leto a tekvicovým pyré to zaobalíme do jesenného šatu, ktorý teraz vládne. Poď si pripraviť aj ty recept, na ktorý potrebuješ len 4 ingrediencie + korenie. ;-)

Doba prípravy: 30 minút

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?

  • ½ tekvice hokkaido
  • 2 zemiaky
  • morskú/himalájsku soľ
  • 20 g kvalitného masla
  • muškátový oriešok
  • mleté čierne korenie
  • 2 ks steaku z tuniaka
  • pár kvapiek olivového oleja

Ako budeme postupovať?

1. Tekvicu zbavíme jadierok a nakrájame na menšie kocky.

2. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť spolu s tekvicou do osolenej vody.

3. Keď tekvica so zemiakmi zmäknú, zlejeme z nich vodu. Ponorným mixérom vymixujeme hladké pyré.

4. Do kaše pridáme maslo, muškátový oriešok, soľ a korenie podľa chuti.

5. Tuniaka osolíme a okoreníme.

6. Na rozpálenú grilovaciu panvicu dáme pár kvapiek olivového oleja.

7. Tuniaka sprudka grilujeme 2 minúty z každej strany. Naservírujeme na tanier a môžeme podávať.

tuniak

Aké obľúbené jesenné jedlo je to tvoje? Podelíš sa nami o recept?

 

Ak máš rada, potešíme ťa. Do našej najnovšej kuchárskej knihy Z fitka do kuchyne špeciál III sme dali kapitolu venovanú len receptom s rybami. Nájdeš tam však aj množstvo ďalších inšpirácií od raňajok až po dezerty:

rýchly obed

 

Tu sú ďalšie inšpirácie na rybacie recepty:

Tuniak podávaný s pohánkou s hráškom

Marinovaný tuniak s cuketovo-paradajkovou prílohou

Cestoviny s lososom, obed hotový do 20 minút

Veronika Kašická

Článok bol pridaný dňa 30/10/2019 a zaradený do kategórie: BezlepkovéJedlá z rýbPotréningovéReceptyRýchle obedy či večere do 30 minút   |   Autor: Veronika Kašická

Komentáre