Tip na zdravú večeru: zapekané plnené šampiňóny

Milujem jednoduché jedlá. Niekedy, keď nemusím variť pre celú rodinu, uvarím jedlo, na ktoré mám chuť. Teraz to boli šampiňóny. Môžeme ich naplniť podľa fantázie. Ja som zvolila zeleninovú náplň. Ak chceš ušetriť kalórie, stačí vynechať parmezán a nahradiť ho syrom do 30 % tuku v sušine. A dokonalú večeru máš vymyslenú.

Čas prípravy: 45 minút

Čo budeme potrebovať na 1 porciu?

  • 5 ks väčších šampiňónov
  • 4 ks reďkovky
  • ½ mladej cukety
  • 1 cibuľu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • 100 g kyslej smotany
  • 1 vajíčko
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 20 g parmezánu

Ako budeme postupovať?

1. Šampiňóny ošúpeme a zbavíme nožičiek.

2. Reďkovku, cuketu, cibuľu a nožičky šampiňónov nakrájame na drobno a orestujeme na rozohriatom olivovom oleji. Dochutíme soľou a čiernym korením.

3. Do misy na zapekanie dáme papier na pečenie.

4. Každý šampiňón naplníme pripravenou zmesou a uložíme do zapekacej misy.

5. Nakoniec polejeme kyslou smotanou s rozšľahaným vajíčkom a pretlačeným cesnakom a posypeme strúhaným syrom.

6. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 ˚C a pečieme cca 35 minút.

 

Výživové hodnoty na 1 porciu:

Kalorická hodnota Tuky Sacharidy Bielkoviny Vláknina
1 716 kJ

408 kcal

29 g 10 g 23 g 1 g

plnené šampiňóny

 

plnene sampinony

Prajem dobrú chuť! :-)

 

Kopec tipov na zdravú vege večeru nájdeš aj v našich knihách:

zdravá večera recept

 

Aj toto sú tipy na chutnú vege večeru:

Tip na zdravý vege obed či večeru: pečená citrónová špargľa so zemiakmi a petržlenovým pestom

Tip na zdravé raňajky či večeru: ovsená kaša na slano

Tip na zdravú večeru: pohánkový šalát s cviklou, fetou a orechami

Rýchly zdravý obed či večera do 30 minút: brokolicové karí s kokosovým mliekom

Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 05/06/2020 a zaradený do kategórie: BezlepkovéReceptyVegetariánske   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre