Tip na zdravú večeru: špargľová polievka s bryndzou hotová do 30 minút

Sezóna špargle sa začala, a tak ju treba naplno využiť, keďže špargľa je skvelým zdrojom vlákniny, vitamínov a navyše obsahuje málo kalórií. Super je na nej aj to, že je raz dva hotová, či už ide o polievku, pečenú špargľu či iné pokrmy z nej. Táto polievočka je veľmi rýchla a nenáročná na suroviny. Chutí skvelo a pekne zasýti :-).

Doba prípravy: 30 minút

Čo budeme potrebovať na 4-6 porcií?

  • 500 g špargle (cca 15 stoniek)
  • 50 g kvalitného masla
  • 2 lyžice olivového oleja
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1,5 l kuracieho alebo zeleninového vývaru (príp. z bio bujónu)
  • 50 g bryndze

Ako budeme postupovať?

1. Špargľu umyjeme, osušíme a odrežeme z nej drevené konce. Ak by mala hrubé drevené časti aj po dĺžke, môžeme ich odrezať, ale ak sú len jemné, nie je to potrebné.

2. Špargľu nakrájame na kúsky, niekoľko špičiek dáme bokom a necháme na neskôr, cca 10 ks.

3. V hrnci roztopíme maslo, pridáme olivový olej a špargľu restujeme 3 minúty. Osolíme a okoreníme ju a zalejeme vývarom. Hrniec zakryjeme a varíme 15 minút.

4. Polievku dáme bokom, pridáme bryndzu a rozmixujeme ju dohladka.

5. Vložíme do nej špičky špargle a varíme ešte 5 minút, aby zmäkli.

 

Tip: Podávame s uvareným či strateným vajíčkom a bryndzou, prípadne na vrch môžeme dať trocha kyslej smotany, grécky jogurt či tahini pastu.

sparglova polievka

 

bryndzová polievka

Dobrú chuť!

 

Kapitolu s receptami na polievky nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III:

tip na veceru

 

Ak rada večeriaš polievky hotové max. do pol hodinky, vyskúšaj aj tieto:

Antivírusová chrenová polievka zo strúhanej zeleniny, hotová do 30 minút

Krémová zemiaková polievka so smotanou a šampiňónmi: iba 30 minút a HOTOVO

Výživná zeleninová polievka aj pre deti od 1 roka

Zeleninová polievka s quinoou, tofu a fazuľou. 25 minút a HOTOVO!

Viktória Janov

Článok bol pridaný dňa 15/04/2020 a zaradený do kategórie: PolievkyReceptyRýchle obedy či večere do 30 minút   |   Autor: Viktória Janov

Komentáre