Tip na rýchle zdravé raňajky do 10 minút: cviklové smoothie
Vďaka smoothie môžeš dostať do tela množstvo vitamínov. Je skvelé na raňajky, prípadne ako zdravá desiata. Kombinácia jablka, mrkvy a cvikle je naozaj výborná, skvele posilní tvoju imunitu a dodá potrebnú energiu. Tak vytiahni mixér a poď na to.
Doba prípravy: 10 minút
Čo budeme potrebovať na 3 porcie?
- 1 mrkvu
- 1 menšiu cviklu
- 1 veľké jablko
- 1 banán
- šťavu z 1/2 citróna
- 200 ml studenej vody
- 1 lyžicu ryžového sirupu na osladenie (príp. med či agáve)
- chia semienka na ozdobu
Ako budeme postupovať?
1. Mrkvu, cviklu a jablko ošúpeme a nakrájame na kúsky.
2. Banán nakrájame na kolieska.
3. Všetko vložíme do mixéra, pridáme citrónovú šťavu, vodu, ryžový sirup a mixujeme na hladké smoothie aspoň 3 minúty.
4. Posypeme chia semienkami a podávame
Tip č.1: Smoothie môžeme vypiť aj neskôr, stačí si ho preliať do sklenej fľaše a vziať so sebou na desiatu do práce či do školy.
Tip č.2: Toto smoothie môžeš ponúknuť aj deťom od 1,5 roka, avšak, nalej iba trošku do pohára a rozrieď ho ešte vodou. Dieťatko by totiž nikdy tak veľa ovocia a zelenina v tuhom stave nezjedlo, tak si dávaj pozor na množstvo.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorické hodnoty | Tuky | Bielkoviny | Sacharidy | Vláknina |
432 kcal
1 816 kJ |
3 g | 7 g | 92 g | 13 g |
Na zdravie! ;-)
Vynikajúce recepty na smoothie a iné tipy na raňajky, desiate a ostatné časti dňa nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál 2:
Vyskúšaj aj:
Jahodovo-kokosovo-mliečny nápoj: skvelý aj namiesto sladkého
Mandľovo-banánové smoothie: rýchle zdravé raňajky
Jahodovo-mangovo-mrkvové smoothie: skvelé na prísun vitamínov
- Jablkovo-banánové zdravé lievance s kakaom: bez lepku, laktózy a aj pre deti od 2 rokov - 18. januára 2021
- Pšenová kaša s makom a hruškami, ktorá chuťou pripomína štrúdľu od babičky - 4. januára 2021
- Nealko jablkový punč, ktorý príjemne zohreje aj cez sviatky - 30. decembra 2020
Článok bol pridaný dňa 04/03/2019 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéBezlepkovéDesiataNápojeRaňajkyReceptySmoothiesVeganVegetariánske | Autor: Viktória Janov