Doba prípravy: 1 hod. (v prípade kuracieho mäsa iba 30 minút)
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 2 lyžice olivového oleja (cca 20 ml)
- 1 cibuľu (cca 100 g)
- 1 strúčik cesnaku
- 200 g kvalitného chudého hovädzieho mäsa
- 5 guľôčok nového korenia
- 250 g cícerových cestovín (vyrába napr. značka Bonduelle)
- 250 ml sójovej alebo bezlaktózovej smotany na varenie
- 2 lyžice lahôdkového droždia (cca 20 g)
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
Ako budeme postupovať?
2. Na malé kúsky nakrájané mäso pridáme k cibuľke a necháme zatiahnuť.
3. Podlejeme asi 3 dl vody, pridáme nové korenie a necháme pomaly dusiť aspoň 45 minút.
4. Do hrnca dáme variť osolenú vodu. Keď začne vrieť, nasypeme do nej cestoviny a varíme podľa času uvedeného na obale.
5. Keď mäso zmäkne, prilejeme k nemu smotanu a pridáme lahôdkové droždie. To dodá omáčke syrovú chuť.
6. Omáčku ešte dosolíme a dokoreníme podľa chuti a zmiešame s uvarenými cestovinami.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorické hodnoty | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
1 971 kJ 471 kcal | 23 g | 36 g | 28 g | 8 g |
Aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III nájdeš celú jednu kapitolu venovanú receptom s cestovinami:
Tu sú ďalšie cestovinové inšpirácie:
Fantastické zapekané cestoviny s kuracím mäsom a koreňovou zeleninou
Celozrnné cestoviny s lososom: tip na rýchly obed do 20 minút
Čo na obed? Šampiňónovo-tekvicové kari, hotové do 30 minút!
Tip na zdravý obed aj pre vegetariánov: cícerovo-cuketové kari
Tip na ľahký obed: Zapekané cestoviny s cuketou a tofu
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!