Neexistuje lepší koláčik ako ten, ktorý je plný ovocia priamo zo záhradky, však :-)? Maškrtníci práve zažívajú najkrajšie mesiace, ktoré sú plné šťavnatých dezertov. Ak ti zostali ešte nejaké čerešne, priprav si tento tvarohový koláč. Ak už nie, nahraď čerešne iným ovocím, ktoré máš rada a užívaj si leto :-).Prečo jesť čerešne? Omladzujú pleť, obsahujú vitamín C, celú skupinu vitamínov B, vitamíny E, A, a dokonca aj P. Z minerálnych látok obsahujú vápnik, draslík, horčík, fosfor, síru, sodík, meď, mangán, ale aj železo a zinok. Takisto sa v nich nachádzajú farbivá antokyany, ktoré pôsobia ako antioxidanty. Čerešňa obsahuje až 80% vody, čo prispieva k štíhlej línií.
- 400 g celozrnnej múky (najlepšie hladká špaldová)
- 2 vajcia
- 2 ČL prášku do pečiva
- 80 g rozpusteného kokosového oleja
- 250 ml vody
- 250 - 350 g tvarohu
- čerešne – podľa tvojej chuti :-)
Ako budeme postupovať?
1. Postup je veľmi jednoduchý. Nechaj predhriať rúru na 180°. Do misky si dáme múku, vajcia, prášok do pečiva, kokosový olej a vodu. Všetky ingrediencie zmiešame vareškou.
2. Na menší plech, vyložený papierom na pečenie, si poukladáme čerešne a na ne dáme tvaroh. Všetko podľa chuti. Ak chceme aby bol koláč chutnejší, do tvarohu primiešame med, stéviu alebo iné sladidlo.
3. Hotové cesto rozotrieme na tvaroh a čerešne a dáme piecť na 30 - 45 minút. Môže sa stať, že čerešne pustia šťavu. V tom prípade ju jednoducho odlejeme, kým je koláč na plechu. Necháme vychladnúť, prevrátime na tácku a máme prichystanú skvelú desiatu či raňajky :-).
Ďalšie sladké tipy ideálne na letné dni:
Extra zdravá zmrzlina na 3 spôsoby
RAW višňová tortička
Nepečená čoko-ovocná torta bez sladidla
Od svojho detstva obľubujem varenie, pečenie a rôzne domáce práce. V mojich 15-tich rokoch som vážila dosť veľa. A vzhľadom na môj veka bola moja kondícia na veľmi nízkom bode, nehovoriac o tom, že moje zdravie na tom tiež nebolo najlepšie. V tom čase som si povedala dosť a zmenila som svoj život od základov. Všetko sa to začalo samotným prístupom k mnohým okolnostiam. Snažila som sa nebyť lenivá a mať viac pohybu. Postupne som si upravovala aj jedálniček, ktorý do dnes obsahuje viac ovocia, zeleniny, vlákniny, zdravých tukov a podobne. Takýto systém sa mi úspešne darí udržiavať už pár rokov, vlastne, nie je to o udržiavaní, je to už celé o zvyku. Počas tohto obdobia sa mi podarilo schudnúť cca 20 kilogramov. Teraz sa cítim zdravšie, veselšie a všeobecne lepšie. Robím to čo ma tak baví a to je fotografovanie a príprava rôznych jedál.