Čas prípravy: 70 minút
Čo budeme potrebovať na 6 ks?
- 300 ml kvalitného mlieka
- ½ bio droždia
- 1 lyžičku kokosového cukru (príp. trstinového)
- 400 g špaldovej hladkej múky
- morskú/himalájsku soľ
- 1 cibuľu
- 400 g kapusty
- mleté čierne korenie
- mletú rascu
- 200 ml vody
- kúsok masla na potretie
Ako budeme postupovať?
2. Kvások poriadne zmiešame s múkou, pridáme soľ a dobre vymiesime.
3. Kým nám bude cesto na teplom mieste kysnúť (asi 30 minút), nasekáme nadrobno cibuľu a nakrájame kapustu. Cibuľu restujeme a pridáme kapustu.
4. Okoreníme, osolíme a pridáme rascu, vodu a Ddsíme domäkka, kým nie je hotová (cca 15 min.).
5. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 milimetra a nakrájame na väčšie kocky.
6. Do každej kocky dáme približne dve lyžice kapusty a zlepíme.
7. Kapustníky dáme na suchú panvicu opiecť z každej strany. Na záver odporúčam potrieť roztopeným maslom.
Ďalšie recepty (nielen) na tradičné jedlá v zdravom šate nájdeš v našich kuchárkach:
S kapustou môžeš skúsiť pripraviť aj tieto recepty:
Bleskový kapustový šalát s mrkvou, zelerom a pórom plný vitamínu C
Tip na zdravú večeru: zeleninový šalát s kapustou a tarhoňou
Dusená červená kapusta s grilovaným tofu: tip na zdravý nedeľný obed aj pre vegánov
Hustá šošovicová polievka s kapustou – tip na výživný obed
Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.