Senzačné mrkvovo-ovsené placky s parmezánom

Čo si dať na obed, aby si v kuchyni nestrávila celé dopoludnie? Určite skús tieto vynikajúce placky, ktoré sú oveľa zdravším variantom typických zemiakových. A musím uznať, že ešte k tomu chutia omnoho lepšie! Príprava ti zaberie 10 minút a pečenie len polhodinku. Podávaj s čerstvou zeleninou a napríklad aj s omáčkou z bieleho jogurtu. Nech ti chutí :-).

Čo budeme potrebovať na 6 väčších placiek?

  • 2 zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 1 kaleráb
  • 1 vajíčko
  • 1/3 hrnčeka strúhaného parmezánu
  • 1/3 hrnčeka ovsených vločiek
  • soľ
  • bazalku
  • čierne korenie

Ako budeme postupovať?

1. Rozmixujeme surové zemiaky, mrkvy a kaleráb (môžeš použiť kuchynský robot, prípadne nastrúhaj na strúhadle). Zmiešame dokopy spolu s vajíčkom a ovsenými vločkami.

2. Primiešame cca 1/3 hrnčeka nastrúhaného parmezánu a dochutíme soľou, korením a bylinkami.

3. Na plechu spravíme z cesta kôpky, z ktorých rukami vytvarujeme cca pol centimetra hrubé placky.

4. Pečieme 35 minút pri 190 stupňoch.

fitshaker-blog-zemiakove-placky1

fitshaker-blog-zemiakove-placky2

fitshaker-blog-zemakove-placky3

placky-

Dobrú chuť želám :-).

 

Vyskúšaj aj ďalšie druhy:

Chrumkavé cuketové placky

Cviklovo-kapustové placky

Nela Juričová

Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.
Nela Juričová

Článok bol pridaný dňa 25/02/2016 a zaradený do kategórie: PotréningovéReceptyVegetariánske   |   Autor: Nela Juričová

Komentáre