Rýchly obed do 30 minút, navyše plný bielkovín: Kuracie prsia na hríboch so zelerovým šalátom

Chodila si v lete na hríby? Ak áno, pri varení tohto jedla si spomenieš na prechádzky a vôňu lesa. Pokiaľ si nemala možnosť nazbierať si svoje vlastné hríby, určite zoženieš aj hríby sušené. V tomto recepte nie sú zaujímavé len hríby, ale aj šalát zložený zo zeleniny, ktorá nám práve teraz pripomína jeseň. Zeler a mrkva spolu so zázvorom dodá tomuto jedlu šmrnc.

Doba prípravy: 30 minút

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

  • 600 g kuracích pŕs z kvalitného chovu
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľu
  • 100 ml vody
  • 150 g hríbov ( ja som použila mrazené, ktoré som si nazbierala, môžu byť aj sušené)
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie

Na šalát potrebujeme:

  • 1 zeler
  • 2 mrkvy
  • cca 5 cm zázvoru
  • 2 lyžice domáceho medu
  • šťava z 1 citróna

Ako budeme postupovať?

1. Kuracie mäso umyjeme a nakrájame na plátky, ktoré jemne naklepeme.

2. Na rozohriatom oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu.

3. Pridáme naklepané mäso, ktoré na rýchlo opečieme a podlejeme vodou.

4. K mäsu pridáme nakrájané hríby, dochutíme soľou, čiernym korením a dusíme do mäkka.

5. Kým sa mäso, dusí pripravíme si šalát.

6. Zeler, mrkvu a zázvor ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.

7. Pridáme med, citrónovú šťavu a dobre premiešame.

8. Udusené mäso vyberieme na tanier, polejeme šťavou s hríbmi ,pridáme šalát a podávame. Dobrú chuť.

 

Tip: Šalát môžeme konzumovať aj bez mäsa a môžeme ho obohatiť o vlašské orechy.

 

Výživové hodnoty na 1 porciu:

Kalorické hodnoty Tuky Sacharidy Bielkoviny Vláknina
1 590 kJ

378 kcal

9 g 24 g 49 g  6 g

rýchly obed

 

zelerový šalát

Prajem ti dobrú chuť! :-)

 

Ďalšie fantastické recepty na obedy (aj do 30 minút) nájdeš v našej knihe Z fitka do kuchyne 2:

recepty

 

Ďalšie parádny obedy hotové do 30 minút si pozri tu:

Plnené šampiňóny syrom gorgonzola a lieskovými orieškami

Zapečené kuracie prsia s chrenom a oštiepkom

Pečená treska v orechovej kruste

Červená šošovica so zeleninou na indický spôsob

Júlia Rašlová

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.
Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 02/11/2018 a zaradený do kategórie: Jedlá z mäsaPotréningovéReceptyŠaláty   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre