Rýchle raňajky podľa inštruktorov Fitshakra
Raňajkujete dokola to isté? Chceli by ste si dať niečo chutné, zdravé, ale máte ráno málo času na prípravu? Spýtali sme sa inštruktoriek Fitshakera na ich obľúbené raňajky. Nechajte sa inšpirovať :-)
Nikol Chovancová
„Pre mňa sú raňajky základom dňa. Po prebudení si spravím vodu s citrónom na naštartovanie metabolizmu a vyrovnanie zásaditosti v tele. Väčšinou raňajkujem rôzne kaše s ovocím a orieškami. Cez víkend, keď mám čas, tak si spravím vajíčka.
Ak chcete schudnúť, je dobré začať deň s pohárom vody s citrónom a potom nejakú obilninovú kašu s orieškami a ovocím. Len s tým ovocím opatrne, keďže obsahuje dosť cukru. Kaše si pripravujem s horúcou vodou, ale môžete použiť aj mlieko.“
A tu je môj obľúbený recept:
Pšeno s hrozienkami a orieškami
2-3 porcie
Postup:
1.Pšeno poriadne prepláchneme pod horúcou vodou (ako ryžu), aby sme odstránili horkú chuť.
2. Zalejeme ho vodou alebo mliekom, pridáme štipku soli, hrozienka alebo iné sušené ovocie a za stáleho miešania ho privedieme do varu.
3. Keď sa pšeno začne variť, vypneme plameň a necháme ho dôjsť pod pokrievkou.
4. Po 25 minútach je pšeno hotové. Osladíme ho medom (alebo cukrom), naservírujeme na tanier a posypeme škoricou, prípadne orieškami alebo iným ovocím.
Dobrú chuť :-)
S Nikol sa vo Fitshakeri stretneš na hodinách Jógy
Saška Halmová
„ Raňajky sú pre mňa neoddeliteľnou súčasťou dňa a aby som sa priznala vždy sa na ne aj najviac teším. Poväčšine sú sladkej chuti. Môj obľúbený recept je ovsená kaša, ktorá je raz dva pripravená.“
Chutná raňajková ovsenná kaša :
1 porcia
- 30 g ovsenných vločiek
- stévia ( resp. lyžica medu)
- pól banánu
- hrsť orechov
- škorica
- 2 tabličky minimálne 70% čokolády
Postup:
1. Ovsené vločky si zalejeme zovretou vodou, necháme chvíľku vychladnúť a zmäknúť.
2. Nakrájame polovicu banánu, pridáme stéviu, lyžičku škorice a spomínanú čokoládu (v prípade redukcie hmotnosti nemusí byť).
3. Vlašské orechy si dáme na rozohriatu panvicu a chvíľku opečieme do zlatista.
Tieto raňajky vám zabezpečia energiu na celé doobedie :-). Prajem dobré ránko a dobrú sladkú chuť! Mňam :-)
So Saškou sa vo Fitshakeri stretneš na posilňovacom cvičení Sexy Body
Lucia Méresová
„Moje raňajky pozostávajú najčastejšie z kaše na milión spôsobov. Napríklad kaša z ovsených vločiek, z pohánky, zo špaldovej krupice, z amarantu atď. Niektoré dni si však dám raňajky aj na slano, najčastejšie omeletu, alebo praženicu.“
A môj obľúbený recept?
Ovocná špaldová krupica
Ingrediencie:
-2- porcie
- 2 hrnčeky vody
- špaldová krupica
- maslo
- maliny ( príp. jahody, banán, jabĺčko)
- vlašské orechy
Postup:
1. Do vriacej vody pomaly, za stáleho miešania pridávame špaldovú krupicu, až kým nám nevznikne hustejšia kaša.
2. Kašu vypneme a pridáme do nej kúsok masla.
3. Maliny si s vidličkou rozpučíme a pridáme do kaši.
4. Ak chceme mať kašu sladšiu, pridáme med, resp. javorový sirup.
5. Vrch posypeme vlašskými orechami, príp. aj škoricou.
Dobrú chuť :-)
S Luckou sa vo Fitshakeri stretneš na hodinách latino aerobiku Loca Dance
Lucia Švaral
Najnovšie články od Lucia Švaral (zobraziť všetky)
- HIIT VIDEOTRÉNING: Cviky na nohy, zadok a stehná s profi trénerkou Olinkou - 30. apríla 2019
- VIDEOTRÉNING s Janym Landlom: MEGA účinné cviky na zadok a stehná - 4. januára 2019
- Aké účinky má aromaterapia, teda používanie esenciálnych olejov v tehotenstve a pri pôrode? - 11. decembra 2018
Článok bol pridaný dňa 08/04/2014 a zaradený do kategórie: Raňajkové kaše a pudingyRaňajkyRecepty | Autor: Lucia Švaral