Quinoa so zeleninou a olivami: zdravý obed alebo večera, 30 minút a HOTOVO!

Nenáročný recept na zdravý a chutný obed, ktorý máš hotový raz-dva. Lahodná quinoa v kombinácií s brokolicou, červenou paprikou, kukuricou a olivou je ideálna voľba pre všetkých vyznávačov zdravých jedál a ľudí, ktorí chcú doplniť do tela potrebné vitamíny. Prajem ti dobrú chuť!

 

Doba prípravy: 30 minút 

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

  • 250 g quinoy
  • morskú/himalájsku soľ
  • 200 g brokolice
  • olivový olej
  • 1 pór (bielu časť)
  • 100 g cherry paradajok
  • 1 červenú papriku
  • 100 g kukurice
  • mleté čierne korenie
  • bazalku
  • 15 ks čiernych olív
  • balkánsky syr na ozdobenie

Ako budeme postupovať?

1. Quinou uvaríme v osolenej vode do mäkka.

2. Brokolicu rozkrájanú na ružičky uvaríme v hrnci nad parou do chrumkava.

3. Na panvici s rozohriatym olivovým olejom si orestujeme pokrájaný pór, cherry paradajky, papriku a kukuricu.

4. Okoreníme mletým čiernym korením a bazalkou.

5. Na tanier naložíme uvarenú quinou, na ktorú navrstvíme orestovanú zeleninu s brokolicou. Ozdobíme čiernymi olivami a rozdrobeným balkánskym syrom.

quinoa panvička

 

recept quinoa

 

zdrava vecera

Prajem ti dobrú chuť!

 

Mnoho ďalších zaujímavých receptov nájdeš aj v našich knihách:

zdravé recepty

 

Ďalšie super recepty sú aj tieto:

Šampiňónovo-cícerový guláš

Sladko-pikantné kari z červenej šošovice

Sýta fazuľová polievka

Alžbeta Jánošíková

Som vášnivá kuchárka, avšak trošku odlišná. Miesto krémešov a sacherovej torty pečiem cviklovú tortu a zelerové hranolky. Prečo som iná? Diagnóza - celiakia. Dôvod, kvôli ktorému nesie môj jedálniček nálepku gluten free. V súčasnosti je nás „špeciálnych stravníkov" čoraz viac a viac. Mnohí sa cítia bezradní, tak ako som sa cítila na začiatku aj ja. Preto som sa rozhodla založiť web www.fit-way.sk zameraný na cvičenie a špeciálnu výživu (bezlepkovú, bez laktózy, raw, vegan..), ktorý poskytuje pomoc a motiváciu v podobe receptov pre všetkých nás - „špeciálnych".
Alžbeta Jánošíková

Článok bol pridaný dňa 05/01/2018 a zaradený do kategórie: BezlepkovéPotréningovéReceptyVegetariánske   |   Autor: Alžbeta Jánošíková

Komentáre