Pomarančovo-kakaový chia puding: rýchle sladké raňajky, desiata či dezert

Začína sa zima a s ňou prichádzajú jej typické farby a chute. Čokoládový chia puding s oranžovou polevou je dokonalým štartom do nového dňa! Môžeš si ho urobiť cez noc a vychutnať ho nasledujúci deň: sú to ideálne ľahké a zdravé raňajky, ak sa ponáhľaš! Výborne sa bude hodiť aj počas vianočných sviatkov. Výroba trvá doslova 5 minút a cez noc sa „pripraví“! Som si istá, že sa stane jednou z tvojich obľúbených raňajok, desiat či maškŕt.

Čas prípravy: 5 minút + odležanie cez noc

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

  • 500 g bieleho jogurtu
  • 4 lyžice chia semienok
  • 2 pomaranče
  • 3 lyžice domáceho medu
  • vanilkový struk alebo kvalitný vanilkový cukor (podľa chuti)
  • 2 lyžičky bio kakaa

Na ozdobu:

  • hoblinky horkej čokolády
  • mletý kokos

Ako budeme postupovať?

1. Do misky pridáme jogurt, chia semienka, šťavu z jedného pomaranča, med a vanilku.

2. Uzavrieme a pretrepeme, necháme chladiť cez noc v chladničke.

3. Na druhý deň puding rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme kakao a premiešame.

4. Pomarančové pyré si vyrobíme tak, že očistíme pomaranč a spolu s vanilkou a medom mixujeme na jemnú kašu. Môžeme si ju pripraviť večer alebo pokojne aj ráno.

5. Do pohárov si navrstvíme kakaový puding, pomarančové pyré a vanilkový puding.

6. Podáme s nastrúhanou horkou čokoládou a so strúhaným kokosom.

puding z chia semienok

 

chia puding s jogurtom

 

rychle sladke ranajky

Dobrú chuť ;-)!

 

Viac skvelých receptov na raňajky, polievky, hlavné jedlá, snacky, sladké aj slané dobroty a iné nájdeš v našich knihách:

zdravé stravovanie

 

Ak máš rada sladké zdravé raňajky, skús aj:

Čo na raňajky? Domáca ryžová kaša s horúcim lesným ovocím

Ovsená kaša s banánom a kokosom: aby tvoj deň začal sladko

Exotická ovsená kaša s mangom, kokosom a tahini: zohreje aj v chladné jesenné rána

Antónia Puškášová

Článok bol pridaný dňa 23/11/2020 a zaradený do kategórie: DesiataRaňajkové kaše a pudingyRaňajkyReceptyVianočné   |   Autor: Antónia Puškášová

Komentáre