Ako pohostenie na Veľkú noc, prípadne aj na slávnostný stôl môžeš pripraviť tieto plnené veľkonočné vajíčka. Na náplň použijeme okrem žĺtkov aj avokádo, syr Philadelphiu a ochutíme wasabi. Tú môžeme vynechať, hlavne ak robíme recept aj pre menšie deti.
Ako na to?
1
Vajíčka si uvaríme natvrdo a necháme vychladnúť.
2
Očistíme ich, rozkrojíme na polovice a vyberieme žĺtky.
3
K žĺtkom pridáme avokádo, Philadelphiu, wasabi, soľ a korenie podľa chuti.
4
Všetko spolu vyšľaháme dohladka a naplníme bielky.
Tip č. 1: Podávame so šalátom a s povykrajovanými postavičkami z uvarenej cvikly, možno si pochutia aj malí papkáči. Pre deti vynecháme wasabi. Použila som malé vykrajovačky na suché koláčiky.
Tip č. 2: Ak nemáme prepeličie vajíčka, nevadí, použijeme celkovo 6-7 ks slepačích vajíčok.
Dobrú chuť :-)!
Daj nám 30 minút denne. My ti dáme telo bohyne:
Som šťastná mamina, manželka a pozitívna žienka, ktorá miluje svoju rodinku, zdravé varenie a pečenie. Teším sa, keď môžem skúšať nové suroviny, experimentovať v kuchyni, pretvárať nezdravé koláče na zdravé dobroty, tradičné jedlá na ich netradičné zdravé verzie a obzvlášť tvoriť recepty vhodné pre deti, bezlepkáčov, "bezlaktózových" či histaminikov (medzi ktorých sama patrím). Verím, že moje nápady inšpirujú aj teba! :-)