Plnené tortilly s kuracím mäsom a mexickou zmesou: tip na výživný obed plný bielkovín

Tento receptík síce nie je vyslovene jarný, ale je úžasné rýchly, ľahký a plný bielkovín. A taký sa predsa v tomto období určite hodí. ;-)

Doba prípravy: 45 minút 

Čo budeme potrebovať na 5 porcií?

  • cca 600 g kvalitných kuracích pŕs
  • 15 g ghee resp. prepusteného masla
  • 1,5 lyžičky grilovacej zmesi korenia
  • 240 g sterilizovanej mexickej zmesi (zeleniny)
  • 230 g sterilizovanej červenej fazule
  • 1-2 čili papričky (voliteľné; vynecháme, ak je recept pre deti)
  • 500 ml BIO pasírovaných paradajok
  • 100 g kyslej smotany (14%)
  • 5 ks pšeničných placiek na wrap/tortilly
  • 300 g bieleho smotanového jogurtu (ja mám rada napr. značku Sabi)
  • bylinky na ozdobu

Ako budeme postupovať?

1. Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, ktoré dáme piecť na rozpálené ghee (10 g) v panvici.

2. Ku koncu posypeme grilovacím korením a po chvíli odstavíme z plameňa.

3. V ďalšej panvici, ideálne wok, rozohrejeme 5 g ghee a prisypeme odkvapkanú zeleninu a fazuľku.

4. Pridáme nasekané čili, chvíľu orestujeme a následne zalejeme pasírovanými paradajkami.

5. Necháme jemne zredukovať a primiešame upečené mäsko.

6. Zmes ešte zjemníme kyslou smotanou, necháme prevrieť, prípadne ešte dochutíme a môžeme odstaviť.

7. Placky opečieme na suchej panvici z oboch strán a plníme zmesou, ktorú zabalíme do batôžka ako je na fotke.

8. Navrch ešte dáme 50 g bieleho jogurtu, posypeme bylinkami a môžeme sa do toho pustiť.

 

Tip: Zmes určite skvele dochutia aj 1-2 prelisované strúčiky cesnaku.

 

Výživové hodnoty na 1 porciu:

Kalorické hodnoty Tuky Sacharidy Bielkoviny Vláknina
2 025 kJ

484 kcal

17 g 40 g 41 g 7 g

plnené tortilly s kuracím mäsom

Dobrú chuť! ;-)

 

Ďalšie chutné výživné recepty nájdeš aj v našich knihách:

zdravé recepty

 

Z kuracieho mäsa si môžeš pripraviť aj:

Fantastické zapekané cestoviny s kuracím mäsom a koreňovou zeleninou

Famózne plnené batatové lokše s kuracím mäsom: tip na zdravý obed

Tip na rýchly obed či večeru: celozrnné tortilly plnené medovým morčacím mäsom

Simona Kollárová

Článok bol pridaný dňa 09/04/2020 a zaradený do kategórie: Jedlá z mäsaPotréningovéReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 2 rokov   |   Autor: Simona Kollárová

Komentáre