Čo budeme potrebovať?
/ 4 porcie /
- 1 miska čerstvého mladého špenátu
- 1 hrnček mlieka rastlinného pôvodu (napr. sójové, mandľové, ...)
- 1 hrnček jemnej celozrnnej múky
- 1 vajíčko
- 3 strúčiky cesnaku
- menšia hrsť nakrájanej jarnej cibuľky
- 3 veľké papriky
- soľ, korenie
Ako budeme postupovať?
1. Postup je veľmi jednoduchý. Všetky ingrediencie, okrem papriky, dáme do hlbokej misy a ponorným mixérom zmiešame dokopy. Vznikne nám zelené, redšie cesto. Pokiaľ ho budete mať veľmi husté pridajte ešte trochu mlieka.
2. Rozohrejeme si panvicu, na ktorú dáme trochu kokosového oleja. Do panvice nalejeme dostatočné množstvo cesta a opekáme ako klasické palacinky.
3. Palacinky naplníme niečím, čo máme radi. Je to na vás. Ja som ich plnila nastrúhaným syrom Chedar a kvalitnou kuracou šunkou.
4. Nakrájame si farebné papriky, posypeme trochou syra a môžeme podávať.
Viac z mojej kuchyne:
Zdravá domáca bábovka bez výčitiek
Zdravé palacinky na sladko
Fitness večera - Losos s karfiolovou kašou
Som študentka vysokej školy, ktorá má veľa záľub a jednou z nich je práve varenie. Varenie milujem, baví ma a napĺňa. Rada s jedlom experimentujem, skúšam nové recepty a následne ho fotím. V poslednej dobe sa obzvlášť venujem zdravým jedlám a zdravému životnému štýlu.