Ovsená kaša s banánom a kokosom: aby tvoj deň začal sladko
Ovsená kaša je úžasné jedlo, pretože obsahuje veľa energie, ľahko sa trávi a navyše môžme vymyslieť množstvo kombinácií a chuti na jej spestrenie. Dnes si pripravíme ovsenú kašu s banánom a kokosom, ktorá zasýti na dlhú dobu a chutí skvelo. Kaša je v tomto recepte hustejšia, kto má rád redšiu kašu, stačí pridať viac mlieka. Dobrú chuť! :-)
Doba prípravy: 15 minút
Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- 50 g ovsených vločiek
- 200 ml polotučného mlieka
- 1 lyžicu strúhaného kokosu (t.j. cca 15 g)
- 1 lyžicu domáceho medu
- 1 banán
- kokosové lupienky, brusnice a sušené banány na ozdobu
Ako budeme postupovať?
1. Vločky zalejeme mliekom a dáme variť na sporák.
2. Privedieme k varu a varíme cca 2 minúty na slabom stupni a následne odstavíme zo sporáka.
3. Do kaše primiešame strúhaný kokos, med a roztlačený banán.
4. Poriadne premiešame a nalejeme do misiek.
5. Ozdobíme kolieskami sušeného banánu, kokosovými lupienkami a brusnicami.
Tip: Namiesto klasického kravského mlieka môžeme použiť aj mandľové či sójové mlieko. Ozdobiť si kašu môžeme aj inými ingredienciami.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorické hodnoty | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
1 034 kJ
247 kcal |
8 g | 35 g | 8 g | 4,5 g |
Prajem ti príjemné vstávanie a pekný štart do nového dňa, napríklad aj pri tejto kaši. ;-)
Výborné recepty nielen na raňajkové kaše nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál 2:
Vyskúšaj aj tieto kaše:
Quinoa kaša s jogurtom a lesným ovocím
Ryžová kaša s kivi, bez lepku
Pšenová kaša s makom a citrónom
Ovsená kaša s jablkami
Pomarančovo-škoricová kaša nielen na zimné ránka
- Chrumkavé jogurtové placky s guacamole: tip na zdravé slané raňajky - 22. februára 2021
- Fantastické kuracie soté s brokolicou a šampiňónmi: iba 25 minút a máš HOTOVO! - 17. februára 2021
- Lahodné jogurtové lievance s proteínom, ktoré budeš chcieť pripravovať opakovane! - 8. februára 2021
Článok bol pridaný dňa 06/11/2018 a zaradený do kategórie: Raňajkové kaše a pudingyRaňajkyRecepty | Autor: Viktória Janov