Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Nízkokalorický orechovo-tvarohový chlieb bez múky, na ktorý ti stačí 40 minút

Ak si strážiš príjem sacharidov v strave, tento chlebík by ťa mohol osloviť. Chutí fantasticky a je veľmi nenáročný na prípravu, nepotrebuje kysnúť, nemusíš cesto miesiť, pripravíš ho aj bez nejakých pekárenských zručností, a to dokonca za 40 minút. Napriek tomu, že je bez múky a nízkokalorický, neodporúčam ho konzumovať na dennej báze.
Prečítaj si viac o tom, prečo by sme orechové chlebíky a koláče nemali konzumovať na pravidelnej báze (bod 6 v článku).

Čas prípravy: 40 minút

Čo budeme potrebovať na 20 porcií?


  • 1 jemný tvaroh

  • 3 vajíčka

  • 180 g pomletých vlašských orechov

  • 5 lyžíc psyllia

  • ½ prášku do pečiva bez fosfátov (cca 6 g)

  • 1 lyžičku morskej/himalájskej soli

  • chia semienka a rasca na posypanie


Ako budeme postupovať?

1. V mise tyčovým mixérom rozmixujeme tvaroh spolu s celými vajíčkami.
2. Pridáme pomleté orechy, psyllium, prášok do pečiva a soľ podľa chuti.
3. Všetko spolu dobre premiešame.
4. Formu na biskupský chlebík s rozmerom 14 x 27 cm vystelieme papierom na pečenie a vylejeme do nej zmes.
5. Vrch posypeme chia semienkami a rascou.
6. Takto pripravený chlebík vložíme do vyhriatej rúry na 200 ˚C a pečieme cca 40 minút.
7. Keď chlieb vychladne, môžeme ho podávať s Lučinou a pažítkou alebo s tým, na čo máme chuť.
Výživové hodnoty na 1 ks (cca 30 g):

















Kalorická hodnotaTukySacharidyBielkovinyVláknina
380 kJ
90 kcal
7 g2 g5 g1 g
 
tvarohovy chlieb bez muky
 
orechovy chlieb bez muky
Nech ti chutí :-)!
 
Mnoho zdravých receptov, dokonca aj nízkokalorických, nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II či III:
fit jedálniček
 
Namiesto Lučiny môžeš vyskúšať ku chlebíku podávať aj tieto nátierky:
Domáca mrkvová nátierka zo slnečnicových semien, vhodná aj pre deti či vegánov
Lahodná cviklová nátierka: tento recept z červenej repy si obľúbiš!
Jesenná nátierka z pečenej zeleniny plná antioxidantov
Vynikajúca mrkvová nátierka s ricottou, Lučinou a mandľami
Fotka autora
Júlia Rašlová
Redaktor vo Fitshaker

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.