Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Máš rada slivky? Tento mandľovo-slivkový koláč bez múky musíš tiež ochutnať

8 porcií
koláč

Potrebujeme: 

  • Na mandľový korpus:
  • 2 šálky pomletých mandlí
  • 1 vajíčko
  • 5 lyžíc roztopeného masla
  • 1 lyžicu domáceho medu
  • Na mandľový krém:
  • 1 šálku pomletých mandlí
  • 1 vajíčko
  • 5-7 lyžíc roztopeného masla
  • 1-2 lyžice domáceho medu
  • 2 lyžice kávy (ideálne uvarené espresso) - vynecháme, ak robíme recept pre deti
  • cca 24 sliviek
  • hrsť mandľových plátkov na posypanie
koláč

Tento bezlepkový koláč určite poteší tých, ktorí sa buď snažia obmedzovať múku alebo múku vôbec nemôžu. Slivky, mandle, vajíčka a med sa postarajú o sladký a zároveň zdravý chuťový zážitok. Urob si čas a vychutnaj si koláč s tvojím obľúbeným čajom či kávou.

Ako na to?

1

Všetky suroviny na korpus spolu v miske poriadne premiešame.

2

Tortovú formu o priemere 20 cm vymastíme maslom, pridáme do nej mandľovú zmes, ktorú vo forme vytvarujeme.

3

Pečieme pri teplote 165°C zhruba 20 minút.

4

Kým sa korpus pečie, pripravíme mandľový krém. Všetky suroviny na krém spolu zmiešame.

5

Pre dosiahnutie krémovej konzistencie môžeme použiť ponorný mixér. Ak je zmes príliš hustá, môžeme pridať viac kávy. Mixujeme, kým nezískame hladký krém.

6

Vyberieme korpus z rúry a na neho navrstvíme mandľový krém a na koniec na neho naukladáme vykôstkované a na polovicu rozrezané slivky a posypeme mandľovými plátkami.

7

Pečieme dozlatista ďalších 30-40 minút.

Tip: Ak nechceš v koláči použiť kávu, nahraď ju vodou, prípadne tekutou vanilkovou arómou.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

366 kcal

1531.34 kJ

T:

29 g

B:

11 g

S:

13 g

V:

5 g

slivkový koláč
bezlepkový koláč

Prajem ti krásny jesenný deň (aj keby bol upršaný a chladný) pri dobrom čajíku/kávičke a napríklad tomto koláčiku. ;-)

Skvelé tipy na zdravé sladkosti nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 3:

recepty
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.