Tento bezlepkový koláč určite poteší tých, ktorí sa buď snažia obmedzovať múku alebo múku vôbec nemôžu. Slivky, mandle, vajíčka a med sa postarajú o sladký a zároveň zdravý chuťový zážitok. Urob si čas a vychutnaj si koláč s tvojím obľúbeným čajom či kávou.
Ako na to?
1
Všetky suroviny na korpus spolu v miske poriadne premiešame.
2
Tortovú formu o priemere 20 cm vymastíme maslom, pridáme do nej mandľovú zmes, ktorú vo forme vytvarujeme.
3
Pečieme pri teplote 165°C zhruba 20 minút.
4
Kým sa korpus pečie, pripravíme mandľový krém. Všetky suroviny na krém spolu zmiešame.
5
Pre dosiahnutie krémovej konzistencie môžeme použiť ponorný mixér. Ak je zmes príliš hustá, môžeme pridať viac kávy. Mixujeme, kým nezískame hladký krém.
6
Vyberieme korpus z rúry a na neho navrstvíme mandľový krém a na koniec na neho naukladáme vykôstkované a na polovicu rozrezané slivky a posypeme mandľovými plátkami.
7
Pečieme dozlatista ďalších 30-40 minút.
Tip: Ak nechceš v koláči použiť kávu, nahraď ju vodou, prípadne tekutou vanilkovou arómou.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
366 kcal
1531.34 kJ
T:
29 g
B:
11 g
S:
13 g
V:
5 g
Prajem ti krásny jesenný deň (aj keby bol upršaný a chladný) pri dobrom čajíku/kávičke a napríklad tomto koláčiku. ;-)
Skvelé tipy na zdravé sladkosti nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 3:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz