Doba prípravy: 40 minút
Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- 200 g zemiakov
- 2 ks mrkvy
- plátok kvalitného masla
- morskú/himalájsku soľ
- čerstvé bylinky (napr. oregano)
- 2 ks väčšej cukety
- 5 strúčikov cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
Ako budeme postupovať?
2. Keď sú zemiaky s mrkvou uvarené, pridáme maslo, soľ a bylinky. Všetko spolu roztlačíme a premiešame.
3. Cuketu naplátkujeme škrabkou na zemiaky.
4. Cesnak ošúpeme, nakrájame na plátky a orestujeme na olivovom oleji.
5. Pridáme naplátkovanú cuketu a za občasného miešania opekáme.
6. Dochutíme soľou a podávame s mrkvovo-zemiakovou kašou.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny |
1416 kJ 337 kcal | 16 g | 40 g | 6 g |
Mnoho zaujímavých receptov nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál 2:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.