
Klasické jedlo ázijskej kuchyne, ktoré sa spája s výraznou chuťou sójovej omáčky, chrumkavých arašidov a jemne pikantného nádychu chilli. Tento recept je pripravený v bezlepkovej verzii, takže si ho môžu vychutnať aj tí, ktorí sa lepku vyhýbajú.
Ako na to?
1
Kuracie mäso nakrájame na menšie kocky a vložíme do misy. Pridáme škrob, korenie, sójovú omáčku a ocot, premiešame a necháme marinovať 30 minút. Ryžu uvaríme podľa návodu na obale.
2
Zeleninu si pripravíme: cesnak a zázvor nasekáme nadrobno, papriku nakrájame na kúsky a chilli papričky na kolieska.
3
Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme cesnak so zázvorom. Pridáme kuracie mäso, opečieme zo všetkých strán a pridáme papriku, chilli a arašidy. Restujeme pár minút, aby zelenina ostala chrumkavá.
4
Zalejeme zvyšnou sójovou omáčkou zmiešanou s vodou a cukrom, premiešame a dusíme pod pokrievkou asi 15 minút, kým mäso nezmäkne a omáčka mierne nezhustne.
5
Nakoniec posypeme nasekanou jarnou cibuľkou a podávame s jazmínovou ryžou.
Prajeme ti exotický gurmánsky zážitok plný ázijských chutí! 🥢

Chudnutie nemusí byť o odriekaní a strese – môže to byť cesta plná radosti a malých víťazstiev.
Vo Fitshakeri veríme, že tie najlepšie výsledky prichádzajú vtedy, keď si užívaš každý krok svojej premeny. Stačí začať, vytrvať a starať sa o seba s ľahkosťou a láskou. Pohyb, chutné jedlo a podpora komunity ti pomôžu cítiť sa silná, sebavedomá a šťastná.
Chudni s ľahkosťou a radosťou – zaslúžiš si to! 💛
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!