Krémová šampiňónová polievka s cícerom, ktorá skvelo zasýti

Krémové polievky sú u nás doma veľmi obľúbené. Zasýtia, zahrejú a dodajú kopec živín, ktoré naše telo potrebuje. Mojou favoritkou je krémová šampiňónová polievka so zemiakmi, ktorá sa dá pokojne nahradiť aj hlavným chodom.

Doba prípravy: 60 minút

Čo budeme potrebovať na 5 porcií?

  • 100 g surového cíceru
  • morskú/himalájsku soľ
  • 1 bobkový list
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g čerstvým šampiňónov
  • 4 stredne veľké zemiaky
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • mleté čierne korenie
  • 100 ml smotany na šľahanie 33%

Ako budeme postupovať?

1. Cícer namočíme deň vopred do vody.

2. Na druhý deň ho uvaríme domäkka v osolenej vode, môžeme pridať aj 1 bobkový list.

3. Potom v druhej panvici na olivovom oleji do sklovita opekáme nadrobno nasekanú cibuľu s cesnakom.

4. Pridáme očistené a na kocky nakrájané šampiňóny a zemiaky.

5. Zalejeme vývarom a varíme do mäkka. Osolíme, okoreníme.

6. Potom pridáme uvarený cícer, smotanu a ešte chvíľku prevaríme.

7. Nakoniec mixujeme tyčovým mixérom, až kým nedosiahneme požadovanú konzistenciu.

sampinonova polievka

Prajem ti dobrú chuť!

 

Ďalšie vynikajúce recepty nájdeš aj v našich knihách:

polievky

 

Máš rada krémové polievky? Vyskúšaj aj tieto recepty:

Krémová mrkvovo-cesnaková polievka so zázvorom – hotová do 20 minút

Krémová karfiolovo-špenátová polievka + ďalšie 2 recepty

Zemiaková polievka s karí a zapečeným ružičkovým kelom

Alžbeta Jánošíková

Som vášnivá kuchárka, avšak trošku odlišná. Miesto krémešov a sacherovej torty pečiem cviklovú tortu a zelerové hranolky. Prečo som iná? Diagnóza - celiakia. Dôvod, kvôli ktorému nesie môj jedálniček nálepku gluten free. V súčasnosti je nás „špeciálnych stravníkov" čoraz viac a viac. Mnohí sa cítia bezradní, tak ako som sa cítila na začiatku aj ja. Preto som sa rozhodla založiť web www.fit-way.sk zameraný na cvičenie a špeciálnu výživu (bezlepkovú, bez laktózy, raw, vegan..), ktorý poskytuje pomoc a motiváciu v podobe receptov pre všetkých nás - „špeciálnych".
Alžbeta Jánošíková

Článok bol pridaný dňa 05/03/2019 a zaradený do kategórie: PolievkyRecepty   |   Autor: Alžbeta Jánošíková

Komentáre