Určite to poznáš aj ty. Máš toho tak veľa, že nestíhaš ísť ani nakúpiť do obchodu a večer si chceš pripraviť zdravé jedlo. Ja som sa tiež ocitla v takej situácii, a tak som vytvorila recept na štýl „čo chladnička dá“. Opäť, ako si u mňa asi zvyknutá, je príprava a samotné varenie tohto hlavného jedla nenáročná a rýchla. Navyše jedlo je veľmi chutné a zdravé :-).
Čo budeme potrebovať na 1 - 2 porcie?
- Kozí feta syr ( gramáž podľa chuti) / dostupné napr. v obchodnej sieti BILLA/
- 45 g pšena / dostupné v každom dobrom bioobchode /
- 45 g quinoa /dostupné v každom dobrom bioobchode /
- hrsť kešu orechov
- hrsť vlašských orechov
- 2 lyžice tekvicových semienok
- 2 lyžice sezamových semienok
- 1 - 2 lyžice petržlenovej vňate (podľa chuti)
- ½ lyžičky himalájskej soli
Ako budeme postupovať?
1. Pšeno a quinou uvaríme.
2. Medzitým na sucho na panvici opražíme oriešky a semienka.
3. Do uvareného pšena a quinoe primiešame kozí feta syr, opražené orechy, semienka a všetko osolíme.
4. Navrch nasypeme petržlenovú vňať a zopár orechov.
5. Hlavné jedlo je hotové.
2. Medzitým na sucho na panvici opražíme oriešky a semienka.
3. Do uvareného pšena a quinoe primiešame kozí feta syr, opražené orechy, semienka a všetko osolíme.
4. Navrch nasypeme petržlenovú vňať a zopár orechov.
5. Hlavné jedlo je hotové.
Nie si milovníčka kozieho syra? Nevadí, môžeš ho nahradiť klasickým feta syrom alebo ovčím syrom. Vegáni a vegetariáni môžu syr nahradiť tofu.
Dobrú chuť. :-)
Nechaj sa inšpirovať aj ďalšími receptami so pšenom:
Zapečená tekvica hokkaido so pšenom a kvasenou zeleninou
Lahodný pšenový nákyp, ktorý naštartuje trávenie
Pšeno s paradajkovo-šošovicovou omáčkou
Dobrú chuť. :-)
Nechaj sa inšpirovať aj ďalšími receptami so pšenom:
Zapečená tekvica hokkaido so pšenom a kvasenou zeleninou
Lahodný pšenový nákyp, ktorý naštartuje trávenie
Pšeno s paradajkovo-šošovicovou omáčkou
Veronika Široká
Redaktor vo Fitshaker
Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.