Čo potrebujeme?
- 1 a ½ hrnčeka uvarenej tmavej fazule,
- 2 lyžice vody,
- 2 lyžice arašidového masla (príp. iného ak nemáme),
- 2 lyžice olivového oleja,
- 1 lyžičku vanilky ,
- 4 kopcovité lyžice čokoládových kúskov (kúpite v bio obchode, príp. si nakrájate kvalitnú horkú čokoládu),
- 4 kopcovité lyžice kakaa,
- 3 lyžice celozrnnej múky,
- ½ hrnčeka hnedého cukru, alebo cukru z kokosových kvetov,
- 1 lyžičku prášku do pečiva,
- ½ lyžičky soli,
- ½ lyžičky škorice.
Ako na to?
2. Uvarenú fazuľu spolu s vodou, arašidovým maslom, olivovým olejom a vanilkou dáme do mixéra a rozmixujeme na jemnú hmotu.
3. V miske si zmiešame suché ingrediencie: kakao, múku, cukor, prášok do pečiva, soľ a škoricu. Dobre premiešame.
4. Suchú zmes spojíme s fazuľovou zmesou a poriadne premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili.
5. Na záver primiešame čokoládové kúsky. Tvarujeme guličky, ktoré dávame na plech vystlaný papierom na pečenie. Guličky stlačíme a vytvarujeme sušienky. Na vrch každej ešte môžeme pridať čokoládové kúsky.
6. Dáme do rúry vyhriatej na 190 stupňov. Pečieme cca 12 minút.
Dobrú chuť! :-)
Som inštruktorkou rôznych skupinových cvičení, trénerkou a výživovou poradkyňou. Rada trávim hodiny nielen v telocvični, ale aj na čerstvom vzduchu a v kuchyni. Prostredníctvom mojich článkov by som ťa chcela "chytiť za ruku" a ukázať ti zdravšiu a lepšiu cestičku, po ktorej môžeš ísť. Budeš sa na nej cítiť fantasticky. Sľubujem :-).