Tento recept je bezlepkový a bez mliečnych výrobkov! Nezáleží na tom, či túto tortu budeš podávať na narodeninovej oslave, večeri s priateľmi alebo popoludní s rodinou ku káve. Vždy to urobí dobrý dojem. Pretože je nielen neuveriteľne chutná, vláčna a čokoládová, ale tiež vyzerá úžasne.
Ako na to?
1
Predhrejeme si rúru na 180 ˚C. Dvadsaťcentimetrovú formu vyložíme papierom na pečenie a natrieme trochou kokosového oleja.
2
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.
3
Zmiešame vaječné žĺtky, cukor a vanilkový extrakt v miske ručne alebo mixérom. Pridáme rozpustenú čokoládu a olivový olej, miešame, kým sa nespoja. Primiešame mleté mandle a mletú škoricu.
4
Bielky a soľ vyšľaháme dotuha. Preložíme do cesta a nalejeme do pripravenej formy.
5
Jablká si ľubovoľne nakrájame a navrstvíme na cesto. Lieskové orechy jemne nasekáme a poukladáme na vrch cesta.
6
Pečieme 50 minút alebo kým nie je cesto pevné a upečené.
Výživové hodnoty na 1 ks:
302 kcal
1270 kJ
T:
25 g
B:
6 g
S:
10 g
V:
4 g
Príjemné maškrtenie 😊.
Tento recept ale aj mnohé iné môžeš bez výčitiek doplniť aj o sladkú dobrotu v podobe našej zdravej Fitnutky. V našom e-shope na teba čakajú hneď tri príchute 😊.
Poteš seba alebo svojich blízkych originálnym ale hlavne zdravým darčekom pod stromček 🎄.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz