Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Jablkový bezlepkový koláč s čokoládou, ktorý ulahodí každému

60 min
12 ks
rýchly bezlepkový koláč

Potrebujeme: 

  • 135 g horkej čokolády (bez cukru a mlieka)
  • 3 vajíčka
  • 50 g trstinového cukru
  • 1 lyžičku vanilkového extraktu
  • 100 ml olivového oleja
  • 100 g pomletých mandlí
  • ½ lyžičky mletej škorice
  • ¼ lyžičky soli
  • 2 jablká
  • 50 g lieskových orechov alebo mandlí
rýchly bezlepkový koláč

Tento recept je bezlepkový a bez mliečnych výrobkov! Nezáleží na tom, či túto tortu budeš podávať na narodeninovej oslave, večeri s priateľmi alebo popoludní s rodinou ku káve. Vždy to urobí dobrý dojem. Pretože je nielen neuveriteľne chutná, vláčna a čokoládová, ale tiež vyzerá úžasne.

Ako na to?

1

Predhrejeme si rúru na 180 ˚C. Dvadsaťcentimetrovú formu vyložíme papierom na pečenie a natrieme trochou kokosového oleja.

2

Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.

3

Zmiešame vaječné žĺtky, cukor a vanilkový extrakt v miske ručne alebo mixérom. Pridáme rozpustenú čokoládu a olivový olej, miešame, kým sa nespoja. Primiešame mleté mandle a mletú škoricu.

4

Bielky a soľ vyšľaháme dotuha. Preložíme do cesta a nalejeme do pripravenej formy.

5

Jablká si ľubovoľne nakrájame a navrstvíme na cesto. Lieskové orechy jemne nasekáme a poukladáme na vrch cesta.

6

Pečieme 50 minút alebo kým nie je cesto pevné a upečené.

Výživové hodnoty na 1 ks:

302 kcal

1270 kJ

T:

25 g

B:

6 g

S:

10 g

V:

4 g

jablkový bezlepkový koláč

Príjemné maškrtenie 😊.

Tento recept ale aj mnohé iné môžeš bez výčitiek doplniť aj o sladkú dobrotu v podobe našej zdravej Fitnutky. V našom e-shope na teba čakajú hneď tri príchute 😊.

Poteš seba alebo svojich blízkych originálnym ale hlavne zdravým darčekom pod stromček 🎄.

zdravé potraviny
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.