Jablkovo-banánové zdravé lievance s kakaom: bez lepku, laktózy a aj pre deti od 2 rokov
Tieto lievance sú úplne skvelé, rýchle a nenáročné na suroviny. Potešia aj vegánov a určite si na nich pochutia i detičky. Sú bez cukru, keďže v ceste máme banán, ktorý nám na osladenie úplne postačí. Prajem vám teda dobrú chuť :-).
Čas prípravy: 20 minút
Čo budeme potrebovať na cca 14 lievancov?
- 1 banán (cca 150 g bez šupky)
- 150 ml mandľového mlieka
- 1 lyžičku kypriaceho prášku bez fosfátov
- 150 g pohánkovej múky
- 1 lyžicu bio kakaa (cca 20 g)
- 1 jablko (cca 150 g)
- kokosový olej na opekanie
Ako budeme postupovať?
1. Banán rozmixujeme tyčovým mixérom na kašu a pridáme mandľové mlieko.
2. Primiešame kypriaci prášok, pohánkovú múku a kakao.
3. Potom očistíme a nastrúhame jablko, ktoré primiešame do cesta. Cesto bude stredne husté.
4. Na kokosovom oleji pečieme lievance na nižšom stupni z každej strany 2-3 minúty.
Tip: Lievance sú chutné aj samy osebe, ale veľmi dobre chutia aj s Fitnutkou, domácim džemom bez cukru, s jogurtom a ovocím či orechmi :-).
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 3 ks):
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
1 107 kJ
263 kcal |
5 g | 48 g | 5 g | 2 g |
Maj krásne ráno, prajem dobrú chuť :-)!
Nielen lievance, ale aj iné sladké raňajky môžeš ochutiť našou lahodnou lieskovo-orieškovou vegan nátierkou – Fitnutkou:
Vyskúšať môžeš aj tieto recepty:
Vynikajúce špaldové palacinky s horúcimi jabĺčkami a pomarančom
Famózne banánovo-ovsené lievance s makom poliate Fitnutkou
Jednoduché banánové lievance len zo 4 ingrediencií
- Chrumkavé jogurtové placky s guacamole: tip na zdravé slané raňajky - 22. februára 2021
- Fantastické kuracie soté s brokolicou a šampiňónmi: iba 25 minút a máš HOTOVO! - 17. februára 2021
- Lahodné jogurtové lievance s proteínom, ktoré budeš chcieť pripravovať opakovane! - 8. februára 2021
Článok bol pridaný dňa 18/01/2021 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéBezlepkovéPalacinky, lievance a vafleRaňajkyReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 2 rokovRecepty s FITnutkouVegan | Autor: Viktória Janov