Doba prípravy: 45 minút
Čo budeme potrebovať na menší plech s rozmermi 23 x 30 cm?
- 200 g horkej čokolády s vysokým obsahom kakaa (ja som dala 78 %)
- 210 g kvalitného masla
- 80 g kokosového cukru
- 30 g kakaa
- 170 g hladkej špaldovej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva bez fosfátov
- 3 väčšie vajíčka
- trošku soli
- 1 zrelý banán
- 3-4 jabĺčka či hrušky (alebo maliny)
Ako budeme postupovať?
2. Do zmesi pridáme múku, prášok do pečiva, trošku soli, kakao, rozpučený banán a nakoniec vajíčka. Dobre premiešame.
3. 2 jablká či hrušky nakrájame na kocky a pridáme do cesta.
4. Krásne voňavé cesto vylejeme na menší plech vystlaný papierom na pečenie a vrch ozdobíme plátkami zvyšných jabĺčok či hrušiek.
5. Necháme piecť maximálne 20-25 minút pri 180 stupňoch. Určite nie dlhšie, aby bola zachovaná mäkučká konzistencia a neupiekli sme z brownie tuhý koláč :-).
Recepty re detičky nájdeš aj v našej knihe Zdraví papkáči:
Ďalšie čoko-recepty, ktoré si zamiluješ:
Čokoládovo-hruškový fitness koláč
Sviatočný čokoládový srnčí chrbát
Čokoláčik bez múky
Milujem poctivé veci, nechávam sa inšpirovať šikovnými ľuďmi a bavím sa knižkami, varením a ďalšími maličkosťami, ktoré prináša každý deň. Robím veci, ktoré mi prinášajú radosť a tie zvyšné obmedzujem na minimum. :-) Som veľký fanúšik dobrého jedla, kvalitných potravín, pozitívneho myslenia a všetkého zdravého. A myšlienky z týchto oblastí budem s vami rada zdieľať.