Čo budeme potrebovať?
- 2 vajcia
- 4 ks 250 g jemného tvarohu
- 1 biely jogurt
- 1 ČL vanilkového extraktu alebo vanilkový struk
- 1 PL citrónovej šťavy
- 2 ČL škorice
- trstinový cukor, príp. iné sladidlo
- hrsť sušených hrozienok
- 4-5 väčších jabĺk
Ako budeme postupovať?
1. Vo veľkej mise vyšľaháme tvaroh, jogurt, vajcia, citrónovú šťavu a 1 ČL škorice. Hmotu ochutnáme a dosladíme podľa chuti preferovaným sladidlom. Nakoniec primiešame za hrsť sušených hrozienok. Jablká ošúpeme, nastrúhame a prebytočnú šťavu zlejeme. Pridáme 1 ČL škorice a opäť podľa chuti osladíme.
2. Menšiu formu alebo zapekaciu misu (asi 25 x 25 cm) vymastíme a vysypeme múkou. Do formy nalejeme polovicu tvarohovej hmoty a rovnomerne rozotrieme. Nasleduje vrstva jabĺk a nakoniec druhá polovica tvarohovej hmoty.
3. Koláč pečieme na 180 °C asi 45 minút. Po upečení necháme vychladnúť a odpočinúť. Pred podávaním nakrájame na kocky.
Krehký tvarohovo-krupicový koláčik
Fantastický jablkovo-škoricový koláč
Čokoládovo-hruškový koláč bez múky
Pohyb a zdravá strava boli vždy súčasťou môjho životného štýlu. Vďaka tejto záľube som začala písať sladký fitness blog –www.fitnessdezerty.sk. Baví ma pripravovať zdravšie verzie obľúbených sladkostí a vymýšľať nové kreácie. V receptoch sa snažím zvýšiť obsah bielkovín, znížiť obsah sacharidov a použiť zdravé tuky. Na mojom blogu nájdete širokú škálu receptov, ktoré vznikajú v priebehu roka, podľa toho, čo si môžem práve dovoliť. Takže niektoré sú výživnejšie, iné diétnejšie. Ale všetky sú super chutné ;-)