Fantastické plnené paradajky s bulgurom a feta syrom

Paradajková sezóna je v plnom prúde! Či už si tieto šťavnaté plody pestuješ na záhradke alebo kupuješ na trhu, tento recept na zdravý a chutný obed musíš vyskúšať! Je jednoduchý, a pritom skvele chuťovo vyvážený. Paradajky obsahujú veľmi málo kalórií a takmer žiadny cukor, takže sú vhodnou voľbou aj pri chudnutí. Okrem toho pomáhajú budovať silné a zdravé kosti, znižujú cholesterol v krvi a majú výnimočné antioxidačné účinky. Tak šup do prípravy :-).

Čo budeme potrebovať na cca 2 porcie?

  • 4 väčšie paradajky
  • ½ hrnčeka bulguru
  • 2 malé cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 100 g feta syru
  • 4 lyžičky kukurice
  • parmezán na vrch

Ako budeme postupovať?

1. Z každej paradajky opatrne vyberieme jej vnútro a odložíme nabok. Následne ich osolíme a posypeme oreganom.

2. Do hrnca dáme cibuľu a opražíme. Prilejeme vodu, ktorú sme získali z paradajkovej zmesi a dolejeme taktiež aj čistú vodu (dokopy približne 1 hrnček). Po jej zovretí pridáme bulgur, vypneme z ohňa a čakáme, kým úplne nenapučí.

3. Uvarený bulgur zmiešame s nakrájaným vnútrom z paradajok, nasekaným feta syrom a kukuricou. Nakoniec pridáme aj rozdrvený strúčik cesnaku.

4. Paradajky touto zmesou naplníme a posypeme trochou parmezánu. Dáme zapiecť na 15-20 minút pri 180 stupňoch.

fitshaker-blog-plnene-paradajky1

fitshaker-blog-plnene-paradajky2

fitshaker-blog-plnene-paradajky3

fitshaker-blog-plnene-paradajky4

fitshaker-blog-plnene-paradajky5

fitshaker-blog-plnene-paradajky6

Odporúčam podávať s čerstvou alebo grilovanou zeleninou. Dobrú chuť :-).

 

nová-kniha-blog-text2

 

Ďalšie tipy na letné jedlá:

Baklažánové pizza koláčiky

Cuketové placky bez smaženia

Parádny vegetariánsky burger

Nela Juričová

Článok bol pridaný dňa 23/08/2016 a zaradený do kategórie: PotréningovéReceptyVegetariánske   |   Autor: Nela Juričová

Komentáre