Tieto skvelé medovníčky sú mäkké hneď po upečení, majú jemnú banánovú chuť a spolu s perníkovým korením sú príjemnou obmenou klasických vianočných medovníkov.
Ako na to?
1
Zmäknuté maslo, vajíčko a med šľaháme, kým sa nespoja.
2
Primiešame rozmixované banány.
3
Pridáme múku s kypriacim práškom, perníkovým korením a so soľou a vymiešame kompaktné cesto.
4
Zabalíme ho do fólie a dáme asi na hodinu do chladničky.
5
Stuhnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 4 mm a vykrajujeme medovníčky, ktoré poukladáme na papierom vystlaný plech a potrieme vajíčkom.
6
Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 ˚C cca 12 minút, kým jemne nezhnednú.
Tip: Medovníky potreté vajíčkom môžeme pred pečením posypať napríklad orieškami, makom alebo po upečení ozdobiť polevou.
Krásne Vianoce :-)!
Aj ty sa už tešíš na Vianoce? A máš už darčeky pre všetkých? Pokiaľ zatiaľ nie a inšpiruje ťa niečo v našom e-shope, vedz, že z kažšej objednávky urobenej v decembri venujeme 1 € na pomoc malej Tamarke:
V kuchyni sa motám už odmalička. Mám množstvo záľub, ale varenie a hlavne pečenie patria medzi tie naj. Vyžívam sa v "stajlovaní" a fotení jedla. Proste mám stále potrebu umelecky sa prejaviť, tak sa to snažím skĺbiť. Rád píšem recepty a teším sa, keď sa ľuďom daria a chutia. Nie som prototypom vyslovene zdravého stravníka, ale veľmi mi záleží na tom, čo jem. Varím a pečiem hlavne rozmanito, čerstvo a chutne. Domáce jedlo je pre mňa základ. Nemusím moc reštaurácie, lebo si väčšinou poviem, že by som to uvaril lepšie. Milujem kváskovanie. Je to pre mňa taká malá forma relaxu. Človek sa pri ňom naučí hlavne trpezlivosti. No a samozrejme, nie je nad voňavý čerstvý kváskový chlieb. Verím, že budem prínosom a spestrením úžasnej Fitshaker komunity. Nájdeš ma aj na Facebooku ako Muž v zástere.