Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Fantastické mäkké banánové medovníky

120 min
60 ks
medovníky recept

Potrebujeme: 

  • 2 banány
  • 125 g kvalitného masla
  • 1 vajíčko + 1 vajíčko na potretie
  • 80 g domáceho medu (príp. hnedého cukru)
  • 350 g hladkej špaldovej múky
  • 1 lyžičku kypriaceho prášku bez fosfátov
  • 2 lyžičky perníkového korenia
  • štipku soli
medovníky recept

Tieto skvelé medovníčky sú mäkké hneď po upečení, majú jemnú banánovú chuť a spolu s perníkovým korením sú príjemnou obmenou klasických vianočných medovníkov.

Ako na to?

1

Zmäknuté maslo, vajíčko a med šľaháme, kým sa nespoja.

2

Primiešame rozmixované banány.

3

Pridáme múku s kypriacim práškom, perníkovým korením a so soľou a vymiešame kompaktné cesto.

4

Zabalíme ho do fólie a dáme asi na hodinu do chladničky.

5

Stuhnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 4 mm a vykrajujeme medovníčky, ktoré poukladáme na papierom vystlaný plech a potrieme vajíčkom.

6

Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 ˚C cca 12 minút, kým jemne nezhnednú.

Tip: Medovníky potreté vajíčkom môžeme pred pečením posypať napríklad orieškami, makom alebo po upečení ozdobiť polevou.

medovniky hned makke

Krásne Vianoce :-)!

Aj ty sa už tešíš na Vianoce? A máš už darčeky pre všetkých? Pokiaľ zatiaľ nie a inšpiruje ťa niečo v našom e-shope, vedz, že z kažšej objednávky urobenej v decembri venujeme 1 € na pomoc malej Tamarke:

tipy na vianoce
Fotka autora
Marián Myjavec
Redaktor vo Fitshakeri

V kuchyni sa motám už odmalička. Mám množstvo záľub, ale varenie a hlavne pečenie patria medzi tie naj. Vyžívam sa v "stajlovaní" a fotení jedla. Proste mám stále potrebu umelecky sa prejaviť, tak sa to snažím skĺbiť. Rád píšem recepty a teším sa, keď sa ľuďom daria a chutia. Nie som prototypom vyslovene zdravého stravníka, ale veľmi mi záleží na tom, čo jem. Varím a pečiem hlavne rozmanito, čerstvo a chutne. Domáce jedlo je pre mňa základ. Nemusím moc reštaurácie, lebo si väčšinou poviem, že by som to uvaril lepšie. Milujem kváskovanie. Je to pre mňa taká malá forma relaxu. Človek sa pri ňom naučí hlavne trpezlivosti. No a samozrejme, nie je nad voňavý čerstvý kváskový chlieb. Verím, že budem prínosom a spestrením úžasnej Fitshaker komunity. Nájdeš ma aj na Facebooku ako Muž v zástere.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.