Famózny hlivový guláš s fazuľou: tip na výživný obed

Na jeseň je potrebné podporovať imunitu. Hliva svojím obsahom betaglukánov je na to ako stvorená. Ja som ju zakomponovala do chutného guláša, na ktorom si pochutí každý vegetarián alebo vegán. V kombinácii s fazuľou dodá nášmu telu dostatok energie a vlákniny. A výborne chutí.

Čas prípravy: 45 minút

Čo budeme potrebovať na 3 porcie?

  • 1 cibuľu
  • 300 g hlivy
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžičku červenej papriky
  • 1 zelenú papriku
  • 1 paradajku
  • 250 g bielej uvarenej fazule
  • 100 ml paradajkového pretlaku
  • štipku korenia čili
  • 300 ml vody
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • majorán
  • 2 strúčiky cesnaku

Ako budeme postupovať?

1. Cibuľu nakrájame spolu s hlivou a vložíme do hrnca s rozohriatym olejom.

2. Chvíľu restujeme a pridáme červenú papriku.

3. Podlejeme trochou vody a dusíme 20 minút.

4. Pridáme nakrájanú papriku s paradajkou a opäť chvíľu dusíme.

5. Nakoniec pridáme fazuľu, paradajkový pretlak, štipku čili a zalejeme vodou.

6. Dochutíme soľou, čiernym korením, majoránom a cesnakom.

7. Keď je hliva mäkká, guláš je hotový.

 

Tip č. 1: Ak máte radšej hustejší guláš, vyberte dve naberačky do nádoby, rozmixujte ponorným mixérom a vylejte naspäť do hrnca.

Tip č. 2: Guláš môžeme dať aj deťom od 3 rokov.

 

Výživové hodnoty na 1 porciu:

Kalorická hodnota Tuky Sacharidy Bielkoviny Vláknina
1 059 kJ

252 kcal

6 g 36 g 12 g 7 g

hlivový guláš

Dobrú chuť :-)!

 

Na posilnenie imunity je vynikajúce aj cvičenie jogy, či meditácie (tie zmierňujú stres, dávajú ťa do väčšej pohody, vďaka čomu si odolnejšia voči vonkajším nástrahám). Vyskúšaj preto aj našu harmonickú výzvu, začíname už v pondelok 9.11.2020:

ako posilniť imunitu

 

Aj tieto recepty s hlivou sa oplatí vyskúšať:

Hliva ustricová na smotane: tip na výživný obed

Hlivové soté s mangoldom: tip na rýchly zdravý obed bez mäsa

Koložvárska kapusta s hlivou: recept vhodný aj pre vegánov

Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 04/11/2020 a zaradený do kategórie: ReceptyVegan   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre