Doba prípravy: 60 min.
Čo budeme potrebovať na 8 porcií?
- 2 bielka
- 1 vajíčko
- 5 ks sušených datlí
- 1 veľkú mrkvu
- 20 ml mandľového mlieka (alebo klasického v kvalite BIO, či sójového bez GMO)
- 40 g ryžovej múky (alebo špaldovej, či cícerovej, ...)
- 30 g proteínu (možno nahradiť múkou)
- 1 lyžičku škorice
- 1,5 lyžičky kypriaceho prášku bez fosfátov
- tvaroh, džem alebo ovocie na naplnenie
Ako budeme postupovať?
2. V druhej vareškou zmiešame múku, proteín, škoricu a kypriaci prášok.
3. Následne vysypeme suchú zmes do tej mokrej a jemne vareškou zmiešame, aby cesto zostalo nadýchané a vláčne.
4. V tortovej okrúhlej forme o priemere 20 cm pečieme korpus 15-20 minút pri teplote 180 °C.
5. Keď upečený korpus vychladne, prekrojíme ho na 2 alebo 3 časti, ktoré môžeme naplniť džemom, tvarohom alebo ovocím. Po niekoľkých minútach plnka mierne vsiakne a koláč bude šťavnatý a vláčny :-).
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny |
103 kcal | 2 g | 10 g | 8 g |
Množstvo famóznych aj zdravých dezertov nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II či III:
Ďalšie dezerty ako stvorené na jesenné dni:
Voňavá torta z ovsených palaciniek
Čokoláčik bez múky
Pšenový koláčik so slivkami a jabĺčkami
Neuveriteľne dobrá cviklová torta
Bezlepková kakaová bábovka
Nepoznám nudu a stereotyp. Snažím sa vždy „bojovať na viacerých frontoch“, pričom ich spoločným znakom je pocit spokojnosti, naplnenia a lásky. Svoju nekončiacu zvedavosť prenášam do zaujímavých rozhovorov, kreativitu do zdravých alternatívnych receptov a lásku do každej činnosti, ktorú robím. Čas chcem tráviť zmysluplne a osožne pre seba aj svojich blízkych. Milujem hory, jógu, bike, bežky, dlhé prechádzky, beh, turistiku, komiksy, čítanie a najviac zo všetkého svojho manžela, rodinu a priateľov. Verím, že kúsok pozitívneho myslenia, ktoré je dôležitou súčasťou môjho života, prinesiem prostredníctvom článkov, receptov, príspevkov a správ aj do toho tvojho. :-)