Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Dopraj si výnimočnú sezónnu pochúťku: Levanduľovo-kokosové vegan latte

S levanduľou sa najviac spájajú letné limonády, sirupy či koláče. Ak si ešte nepočula o levanduľovej káve, odporúčam ti vyskúšať túto voňavú kombináciu. Dopraj si výnimočnú sezónnu pochúťku, ohúr návštevu zaujímavou príchuťou a vychutnávaj pestré, voňavé a bohaté leto.

Počet porcií: cca 4-6, záleží na veľkosti šálky
Čas prípravy: 20 minút

Čo budeme potrebovať?


  • 10 vetvičiek čerstvej levandule alebo 1 lyžičku sušenej levandule na varenie

  • 200 ml kokosového mlieka (môžeš nahradiť klasickým mliekom, mandľovým, sójovým...)

  • 200 ml obľúbenej kávy


Ako budeme postupovať?

1. Aby mala levanduľa intenzívnejšiu chuť, roztlačíme ju v mažiari alebo jemne medzi prstami.
2. Kokosové mlieko privedieme do varu a pridáme roztlačenú levanduľu.
3. Varíme 15 minút. Levanduľové mlieko si precedíme.
4. Pripravíme si obľúbenú kávu a zmiešame ju s levanduľovým mliekom. Ja som zvolila pomer 50/50. Môžeme si ju ľubovoľne osladiť.
TIP: Kávu možno podávať aj ľadovú. Mlieko si vychladíš a do kávy pridáš ľad.
kokosové latte
 
vegan latte
 
kokosove mlieko do kavy
Prajem príjemné vychutnávanie ;-)!
 
Ani v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II či III nechýbajú skvelé recepty aj na nápoje:
fit dezerty
 
Mohli by ťa zaujať aj tieto recepty:
Lahodné kávovo-banánové smoothie: skvelé napr. na raňajky
Sladké raňajky či posýpka na zmrzlinu: kávovo-kokosová granola
Kávové chai latte: tip nielen na vianočný horúci nápoj aj pre návštevy
Zdravá sladkosť pre deti? Levanduľové sušienky, vhodné na desiatu, na výlet aj na cesty
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.