Prístup na túto stránku majú len registrovaní návštevníci

Registrácia je zadarmo, odkaz nájdeš nižšie ;-)

Tvoja e-mailová adresa

Tvoje heslo

alebo sa prihlás cez facebook/ twitter

Späť na klasické prihlásenie

Nevieš si spomenúť na svoje heslo? Získaj nové na tejto stránke!

Ešte nie si zaregistrovaná? Registruj sa zdarma TU.

Ukončenie zmeny typu členstva

Dokončenie zmeny typu členstva

VIANOČNÝ DARČEK!

Máš od nás PREMIUM členstvo zadarmo až do 26.12.2015 do polnoci. Aby si stihla aspoň trošku spáliť tie vianočné koláčiky ;-)

Prajeme príjemné cvičenie :-)

Fitshaker tím

Naozaj chceš vynulovať svoje štatistiky?

Kliknutím na Áno zmažeš štatistiky – deň cvičenia, odcvičené hodiny a spálené kalórie.

Ukončenie testu

Naozaj chceš predčasne ukončiť test? Nezistíš tak, aké cvičenie je pre teba najlepšie.

Chceš si zmeniť program?

Momentálne máš nastavený program . Chceš ho zmeniť na program Čo si dať po tréningu? Rukolový šalát s pečenými batatmi?

Čo si dať po tréningu? Rukolový šalát s pečenými batatmi

Vytlačiť

Sladké zemiaky alebo bataty patria jednoznačne do každého zdravého jedálnička, keďže obsahujú veľa vlákniny, proteínov a tiež betakaroténu. V dnešnom recepte si ich pripravíme veľmi rýchlo a jednoducho, a to pečením v rúre. Okrem toho, že sú skvelou prílohou k rybe alebo mäsu, môžeme ich podávať napríklad aj so šalátom ako v dnešnom prípade. Balkánsky syr a prosciutto sú pomerne slané a naopak bataty chutia sladko a jemne, takže spolu tvoria dokonalý celok.

 

Doba prípravy: 25 minút

Čo budeme potrebovať na 4-6 porcií?

  • 4 stredne veľké bataty
  • olivový olej na potretie pekáča
  • morskú/himalájsku soľ
  • sušený estragón
  • 200 g rukoly
  • 150 g balkánského syra
  • 100 g prosciutta

Ako budeme postupovať?

1. Bataty aj so šupkou umyjeme. Môžeme si pomôcť aj kefkou.

2. Nakrájame ich na plátky. Pekáč potrieme olivovým olejom, poukladáme naň kúsky batatov, osolíme a posypeme sušeným estragónom.

3. Pečieme ich v rúre pri teplote 200°C  cca 7-10 minút z oboch strán.

4. Medzitým pripravíme šalát, rukolu si posypeme kúskami balkánského syra a kúskami sušenej šunky. Jemne pokvapkáme olivovým olejom.

5. Upečené bataty poukladáme na vrch a môžeme podávať.

 

Tip: Ak máme čerstvé bylinky, ako napríklad estragón, tymián či rozmarín, môžeme použiť namiesto sušeného estragónu tie.

pečené bataty

 

rukolový šalát

 

šalát s batatmi

 

batatový šalát

Prajem ti dobrú chuť! :-)

 

Zaujímavé recepty na jedlá, ktoré môžeš jesť po cvičení nájdeš v našej knihe Z fitka do kuchyne 1:

zdrave recepty z fitka do kuchyne 1

 

Mrkni aj na tieto recepty:

Cviklový šalát s balkánskym syrom

Kurací šalát s pečenou tekvicou

Chrumkavý karfiolový šalát

Viktória Kačmárová

Viktória Kačmárová

Redaktorka na Fitshaker
Ako každá žena, v kuchyni trávim veľa času. Pre seba a svoju rodinu chcem však len to najlepšie a to sa snažím aplikovať aj vo varení. Snažím sa uprednostniť suroviny, ktoré sú zdravé a výživné a vyvrátiť názory typu, čo je zdravé nie je chutné. Som za to, aby strava bola čo najpestrejšia a aby dodala telu a mysli presne to, čo potrebuje. Milujem fotenie a food styling, čiže pri vytváraní článkov spájam príjemné s užitočným. Veľmi rada posuniem ďalej to čo mám overené a čo môže ľuďom pomôcť zlepšiť ich stravovacie návyky a celkový životný štýl. Môj blog: http://simplytheblog.com
Viktória Kačmárová

Článok bol pridaný dňa 12/01/2018 a zaradený do kategórie: Jedlá z mäsaOstatnéPotréningovéRecepty   |   Autor: Viktória Kačmárová

Komentáre

Vyhľadávanie

Novoročný bestseller!

Novoročný bestseller!
×

Sleduj priame prenosy zdarma!

Cvič podľa videí, alebo sa inšpiruj našimi video diskusiami o zdraví a chudnutí. Registrácia je zdarma.