Čo si dať po tréningu? Rukolový šalát s pečenými batatmi

Sladké zemiaky alebo bataty patria jednoznačne do každého zdravého jedálnička, keďže obsahujú veľa vlákniny, proteínov a tiež betakaroténu. V dnešnom recepte si ich pripravíme veľmi rýchlo a jednoducho, a to pečením v rúre. Okrem toho, že sú skvelou prílohou k rybe alebo mäsu, môžeme ich podávať napríklad aj so šalátom ako v dnešnom prípade. Balkánsky syr a prosciutto sú pomerne slané a naopak bataty chutia sladko a jemne, takže spolu tvoria dokonalý celok.

 

Doba prípravy: 25 minút

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

  • 4 stredne veľké bataty
  • cca 20 ml olivového oleja na potretie pekáča + do šalátu
  • morskú/himalájsku soľ
  • sušený estragón
  • 200 g rukoly
  • 150 g balkánského syra
  • 100 g prosciutta

Ako budeme postupovať?

1. Bataty aj so šupkou umyjeme. Môžeme si pomôcť aj kefkou.

2. Nakrájame ich na plátky. Pekáč potrieme olivovým olejom, poukladáme naň kúsky batatov, osolíme a posypeme sušeným estragónom.

3. Pečieme ich v rúre pri teplote 200°C  cca 7-10 minút z oboch strán.

4. Medzitým pripravíme šalát, rukolu si posypeme kúskami balkánského syra a kúskami sušenej šunky. Jemne pokvapkáme olivovým olejom.

5. Upečené bataty poukladáme na vrch a môžeme podávať.

 

Tip: Ak máme čerstvé bylinky, ako napríklad estragón, tymián či rozmarín, môžeme použiť namiesto sušeného estragónu tie.

 

Výživové hodnoty na 1 porciu:

Kalorické hodnoty Tuky Bielkoviny Sacharidy Vláknina
298 kcal

1 253 kJ

13 g 13 g 32 g 5 g

pečené bataty

 

rukolový šalát

 

šalát s batatmi

 

batatový šalát

Prajem ti dobrú chuť! :-)

 

Zaujímavé recepty na jedlá, ktoré môžeš jesť po cvičení nájdeš v našej knihe Z fitka do kuchyne 1:

zdrave recepty z fitka do kuchyne 1

 

Mrkni aj na tieto recepty:

Cviklový šalát s balkánskym syrom

Kurací šalát s pečenou tekvicou

Chrumkavý karfiolový šalát

Viktória Janov

Redaktorka vo Fitshaker
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj food blog victoriakitchenstories.com
Viktória Janov

Článok bol pridaný dňa 12/01/2018 a zaradený do kategórie: BezlepkovéJedlá z mäsaOstatnéPotréningovéReceptyŠaláty   |   Autor: Viktória Janov

Komentáre