Čo si dať na večeru? Cícerový šalát s čiernou šošovicou, batatmi a quinou

Vytlačiť článok

Šalát s čiernou šošovicou plný zdravých ingrediencií, ktoré tvoje telo tak potrebuje! Kombinácia šošovice a quinoy je famózna, do toho listy špenátu a sladký zemiak. Zmes zaujímavých ingrediencií ťa príjemne prekvapí chuťou i dizajnom. Ideálny je na večeru, ale pripraviť si ho môžeš aj na obed.

Doba prípravy: 30 minút

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?

  • ½ hrnčeka quinoy
  • 1 hrnček čiernej šošovice
  • 1 bobkový list
  • 1 väčší sladký zemiak (batat)
  • 2 lyžice kokosového oleja
  • 1 menšiu cibuľu
  • 1 hrnček uvareného cíceru
  • 2 hrste čerstvého baby špenátu
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • štipku rasce

Ako budeme postupovať?

1. Quinou a čiernu šošovicu scedíme vriacou vodou. Obe strukoviny do hrnca, zalejeme vodou a necháme variť cca 20 minút spolu s bobkovým listom a štipkou rasce.

2. Medzitým sladký zemiak so šupkou uvaríme vo vode.

3. Keď bude v strede mäkký (musíme do neho pichnúť vidličkou), tak ho z vody vyberieme a hneď opláchneme v studenej vode. Potom ho ľahko zbavíme šupky nožom. Nakrájame na kocky.

4. Na kokosovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.

5. Pridáme uvarený cícer, na kocky nakrájaný sladký zemiak a opláchnutý baby špenát.

6. Pridáme aj uvarenú quinou s čiernou šošovicou. Na záver už len osolíme a okoreníme podľa chuti.

bataty

 

salaty

 

batáty recept

Prajem ti dobrú chuť!

 

Skvelé tipy na večeru, ale aj na raňajky a obed nájdeš v našej knihe Z fitka do kuchyne 2:

recepty

 

Ďalšie tipy na večeru:

Avokádovo-cuketová polievka – za 20 minút hotovo

Letný šalát s rukolou, granátovým jablkom a orechami – keď nechceš zjesť nič teplé

Ryžové rezance s krevetami – pripravíš doma raz dva za 20 minút

Alžbeta Jánošíková

Alžbeta Jánošíková

Som vášnivá kuchárka, avšak trošku odlišná. Miesto krémešov a sacherovej torty pečiem cviklovú tortu a zelerové hranolky. Prečo som iná? Diagnóza - celiakia. Dôvod, kvôli ktorému nesie môj jedálniček nálepku gluten free. V súčasnosti je nás „špeciálnych stravníkov" čoraz viac a viac. Mnohí sa cítia bezradní, tak ako som sa cítila na začiatku aj ja. Preto som sa rozhodla založiť web www.fit-way.sk zameraný na cvičenie a špeciálnu výživu (bezlepkovú, bez laktózy, raw, vegan..), ktorý poskytuje pomoc a motiváciu v podobe receptov pre všetkých nás - „špeciálnych".
Alžbeta Jánošíková

Článok bol pridaný dňa 26/07/2018 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéBezlepkovéReceptyŠalátyVeganVegetariánske   |   Autor: Alžbeta Jánošíková

Komentáre