
Ideálny obed do práce aj na pár dní vopred. Zemiaky so zeleninou a mäskom odporúčame zapekať už rovno v jednotlivých sklenených dózach, ušetríte si tým námahu z rozdeľovania jednotlivých porcií. Kuracie mäsko môžete nahradiť aj morčacím či tofu vo vegetariánskej verzii. Vhodné druhy zeleniny na zapekanie budú aj tekvica hokkaido, karfiol, alebo baby špenát.
Ako na to?
1
Zemiaky nakrájame na tenké plátky, cuketu a kuracie prsia na kocky, brokolicu na malé ružičky a premiešame.
2
Pridáme mrazený hrášok, nahrubo nakrájanú petržlenovú vňať, 2 ČL soli, mleté čierne korenie, premiešame a všetko rozdelíme do 4 sklenených dóz.
3
Vajíčka rozšľaháme s mliekom, gréckym jogurtom, zvyšnou soľou a zalejeme nimi pripravené zemiaky.
4
Navrch nasypeme nahrubo nastrúhaný syr a pečieme 40 minút pri teplote 180 °C.
5
Pred podávaním necháme zemiačiky aspoň krátko vychladnúť. Podávame ich buď samotné, alebo so šalátom z listovej zeleniny či kyslou uhorkou.

Zapekané zemiačiky si vychutná celá rodina – zasýtia a potešia. 🥔🥦🧀
Reštart po lete 2025 štartuje 8. septembra! 🌞💪 Pridaj sa k našej výzve Reštart po lete a dopraj si nový začiatok po dovolenkovej sezóne. Čakajú ťa efektívne tréningy pre každú úroveň, zdravé a rýchle recepty, ktoré ti pomôžu cítiť sa ľahšie, a podpora komunity žien, ktoré idú do toho spolu s tebou. Vráť sa do formy, získaš energiu aj motiváciu – a to všetko z pohodlia domova.
Väčšinu času trávim práve v kuchyni - varením, fotením alebo natáčaním videoreceptov. Tvorbe receptov sa venujem už takmer dekádu a zameriavam sa najmä na zdravšie a jednoduché recepty, ktoré pripravujem z dostupných ingrediencií. Moju tvorbu zdieľam na Instagrame so skvelou komunitou, zároveň som aj autorkou kuchárskej knižky s každodennými receptami. Voľný čas najradšej trávim cestovaním a vysedávaním pri dobrej káve v útulných kaviarňach.