Čo budeme potrebovať na cca 16 ks?
- 3 zrelé banány
- 200 g hrubých ovsených vločiek
- 2 lyžice jablkového pyré (približne 80 g) alebo 1 podusené jabĺčko
- 40 g jemnej ovsenej celozrnnej múky
- 100 g sušených brusníc alebo iného sušeného ovocia
- 1 lyžicu medu
- 1/2 lyžičky škorice
- soľ
Ako budeme postupovať?
1. Na začiatok si rozohrejeme rúru na 180 stupňov. V miske si vidličkou roztlačíme banány na kašu. Pridáme med a jablkové pyré, ktoré buď kúpime v obchode alebo si ho jednoducho pripravíme rozmixovaním uduseného jablka (stačí odstrániť jadierkovník, jablko nakrájať na menšie kúsky a dať na 5 minút dusiť s troškou vody).
2. Do tejto zmesi vsypeme ovsené vločky a premiešame ich, kým nie sú celé obalené. Nakoniec prisypeme preosiatu ovsenú múku, škoricu, štipku soli, brusnice a naposledy premiešame.
3. Pripravíme si plech, na ktorý položíme papier na pečenie. Lyžicou vyberáme zo zmesi kôpky, ktoré si rukami vytvarujeme do guľatého tvaru. Ukladáme ich na plech, kde ich ešte pekne vytvarujeme do sušienok. Dáme piecť na strednú priečku a pečieme 20 minút. Sušienky po upečení vyberieme, necháme vychladnúť a vychutnávame s čajom alebo len-tak :-).
Ďalšie tipy na zdravé pohostenie za pár minút na stole:
Olivovo-parmezánové krekry
Bleskové cookies z banánov
Úžasné bezlepkové trojuholníčky
Som foodblogerka, ktorá píše o láske k zdravému jedlu na www.jedzamiluj.sk. V tejto dobe má však pojem zdravé jedlo veľa interpretácií. Pre mňa to znamená variť hlavne z čerstvých a sezónnych surovín. Väčšinou používam slovenské produkty a výrobky, ktoré sa dajú ľahko zohnať a ktoré si my Slováci možno aj málo vážime a zbytočne hľadáme superpotraviny z opačného konca sveta. Snažím sa, aby aspoň 80 % mojej stravy pochádzalo z našej úrody. Ak ste na podobnej vlne ako ja, nechajte sa inšpirovať mojimi receptami. Budem sa tešiť na všetky vaše komentáre a otázky, na ktoré veľmi rada odpoviem.