Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Zdravé chrumkanie: Fantastické olivovo–parmezánové krekry

60 min
30 ks
olivové krekry
olivové krekry
Silvester sa blíži a nájsť v obchodoch niečo zdravé na mlsanie za rozumnú cenu nie je vôbec ľahké. Oveľa jednoduchšie a zdravšie je si niečo také pripraviť doma. Po týchto skvelých olivovo-parmezánových krekroch už absolútne nebudeš mať chuť na žiadne mastné a nezdravé čipsy, či iné kalorické bomby. A navyše, sušienky potešia aj tvojich maškrtných kamošov, ktorí sú polotovarov už dávno prejedení :-).
Hlavná ingrediencia týchto keksíkov je biela pohánka. Tým pádom sú krekry úplne bezlepkové. Pohánka pozitívne vplýva na naše cievy a obsahuje množstvo vitamínov, ako napríklad vitamín C, ktorý podporuje našu obranyschopnosť. Skúsiš nimi prekvapiť aj ty?

Čo budeme potrebovať?


  • 200 g pomletej bielej pohánky (alebo pohánkovej múky)

  • 1 dcl mlieka

  • 150 g masla

  • 1 ČL soli

  • ½ ČL kypriaceho prášku bez fosfátov

  • 100 g olív

  • 50 g nastrúhaného parmezánu


Ako budeme postupovať?

1. Zmiešame všetko okrem olív, 50 g masla a parmezánu. Vytvarujeme 4 guľaté bochníky a odložíme na polhodiny na chladničky.
2. Rozmixované olivy zmiešame s 50 g masla, štipkou soli a postrúhaným parmezánom, z čoho nám vznikne olivová pasta.
3. Rozvaľkáme bochníky na cca 2 mm hrubé plátky a každý natrieme pastou. Stočíme a necháme hodinku v chladničke.
4. Nakrájame na kolieska hrubé cca 4 mm a dáme piecť pri 190 stupňoch na cca 15 minút.
1 (5)
3 (5)
4 (3)

Hotovo a zdravé chrumkanie je na stole. Uži si ho :-).

Ozaj, si už pripravená na nový rok? 9. januára štartuje Novoročná výzva, ktorú si nechceš nechať ujsť, ver nám. ;-)

novoročná výzva 2023
Nela Juričová
Redaktor vo Fitshaker

Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.