Chrumkavá focaccia alias zdravý, zeleninový posúch

Hľadáš originálnu prílohu na grilovačku alebo pohostenie na večerné posedenie s priateľmi niekde na teraske? Si tu správne! Focaccia je obľúbená talianska chlebová placka, ktorú si pripravíme trošku inak. Samozrejme, zo špaldovej múky a plnú zeleninky podľa chuti. Upečenú placku môžeš potrieť olivovým olejom s cesnakom, posypať syrom a čerstvými bylinkami. Láska na prvé ochutnanie :-).

Čo budeme potrebovať na focacciu s priemerom cca 20 cm?

  • 150 g hladkej celozrnnej špaldovej múky
  • 50 g pomletých ovsených vločiek
  • 1 ČL soli
  • 125 ml vody
  • 1 PL oleja
  • 1 PL sušeného droždia

Na ozdobenie:

  • olivy, cibuľu, cherry paradajky… (šampiňóny, papriku, … – presne, čo máš rada :-))
  • syr na posypanie

Ako budeme potrebovať?

1. Postup prípravy je veľmi jednoduchý – ak máme domácu pekáreň, môžeme si pomôcť s vymiesením cesta v nej, ale zvládneme to aj ručne. Zomelieme ovsené vločky na múku a zmiešame ich so špaldovou múkou a sušeným droždím. Pridáme olej, soľ a vodu a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť.

2. Potom ho opatrne prstami roztlačíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme olejom a ozdobíme podľa chuti, či nálady. Ja som použila klasický obdĺžnikový plech a len som do neho vtlačila cesto v tvare kruhu. Pečieme na 180 stupňoch asi 20 minút.

3. Po upečení môžeme posypať obľúbeným syrom.

fitshaker-blog-focaccia1

fitshaker-blog-focaccia2

fitshaker-blog-focaccia3

Dobrú chuť :-).

 

Ďalšie recepty, ktoré by si mohla pripraviť na posedenie s priateľmi:

Kokosovo-ovsené cookies

Parádne cuketové tyčinky

Tortily s grilovaným mäsom

 

nová-kniha-blog-text2

Lucia Súkeníková

Článok bol pridaný dňa 26/06/2016 a zaradený do kategórie: ReceptyVegetariánske   |   Autor: Lucia Súkeníková

Komentáre