Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Brokolicovo-špenátová polievka

brokolicová polievka
Áno, nebudeme sa hádať...urobiť si Vifonku je určite jednoduchšie. Ale, prosím nerob to! Tých pár minút naviac za šporákom (investovaných do prípravy kvalitného jedla)  Ti môže zachrániť pekných pár rokov života! Táto polievka je plná vitamínov, zasýti, zahreje a nemusíš ju zahusťovať žiadnou múkou. Mňam...poďme na to :-).
Čas prípravy: 25 minút

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?


  • 1 brokolica

  • 150 g špenátu

  • petržlenová vňať

  • 1 cibuľa

  • 1 strúčik cesnaku

  • 1 lyžica kokosového, resp. olivového oleja

  • cca 1 l vody/vývaru

  • soľ

  • čierne korenie


Ako budeme postupovať?

1. Cibuľu a cesnak si pokrájame na drobné kúsky.
2. Brokolicu si umyjeme v studenej vode a nakrájame tiež na menšie kúsky.
3. Na panvicu dáme olej a cibuľku s cesnakom orestujeme.
4. Pridáme brokolicu, vodu, bujón (resp. vývar) a varíme 15 minút na menšom plameni.
5. Pridáme nakrájanú petržlenovú vňať, špenát a ponorným mixérom dobre rozmixujeme.
6. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
7. Necháme ešte pár minút variť a môžeme podávať.
Je táto polievočka jediné jedlo, ktoré stíhaš zjesť cez obed? Skús vyskúšať krutóny. Jeden plátok celozrnného nakrájaj na malé kocky a opeč na suchej panvici. Polievočka bude sýtejšia a ty nebudeš mať dlhšiu dobu hlad.
Prajeme dobrú chuť! :-)
Túto polievku nájdeš aj v knihe Z fitka do kuchyne špeciál I:
fit knihy
Fotka autora
Lucia Švaral
Spoluzakladateľka Fitshakera

Som inštruktorkou rôznych skupinových cvičení, trénerkou a výživovou poradkyňou. Rada trávim hodiny nielen v telocvični, ale aj na čerstvom vzduchu a v kuchyni. Prostredníctvom mojich článkov by som ťa chcela "chytiť za ruku" a ukázať ti zdravšiu a lepšiu cestičku, po ktorej môžeš ísť. Budeš sa na nej cítiť fantasticky. Sľubujem :-).

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.