Brokolicovo- špenátová polievka

Áno, nebudeme sa hádať…urobiť si Vifonku je určite jednoduchšie. Ale, prosím nerob to! Tých pár minút naviac za šporákom (investovaných do prípravy kvalitného jedla)  Ti môže zachrániť pekných pár rokov života! Táto polievka je plná vitamínov, zasýti, zahreje a nemusíš ju zahusťovať žiadnou múkou. Mňam…poďme na to :-).

Čas prípravy: 25 minút

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

  • 1 brokolica
  • 150 g špenátu
  • petržlenová vňať
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica kokosového, resp. olivového oleja
  • cca 1 l vody/vývaru
  • soľ
  • čierne korenie

Ako budeme postupovať?

1. Cibuľu a cesnak si pokrájame na drobné kúsky.

2. Brokolicu si umyjeme v studenej vode a nakrájame tiež na menšie kúsky.

3. Na panvicu dáme olej a cibuľku s cesnakom orestujeme.

4. Pridáme brokolicu, vodu, bujón (resp. vývar) a varíme 15 minút na menšom plameni.

5. Pridáme nakrájanú petržlenovú vňať, špenát a ponorným mixérom dobre rozmixujeme.

6. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.

7. Necháme ešte pár minút variť a môžeme podávať.

brokolicová polievka

Je táto polievočka jediné jedlo, ktoré stíhaš zjesť cez obed? Skús vyskúšať krutóny. Jeden plátok celozrnného nakrájaj na malé kocky a opeč na suchej panvici. Polievočka bude sýtejšia a ty nebudeš mať dlhšiu dobu hlad.

Prajeme dobrú chuť! :-)

 

Túto polievku nájdeš aj v knihe Z fitka do kuchyne špeciál I:

fit knihy

 

Aj tieto polievky ti odporúčame vyskúšať:

Krémová cviklová polievka s jablkami a so sladkými zemiakmi

Pečená mrkvovo-karfiolová polievka s kokosovým mliekom

Výživná krémová hokkaido polievka s červenou šošovicou, zázvorom a čili

Lucia Švaral

Článok bol pridaný dňa 20/05/2014 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéBezlepkovéPolievkyReceptyRýchle obedy či večere do 30 minútVegan   |   Autor: Lucia Švaral

Komentáre