Prístup na túto stránku majú len registrovaní návštevníci

Registrácia je zadarmo, odkaz nájdeš nižšie ;-)

Tvoja e-mailová adresa

Tvoje heslo

alebo sa prihlás cez facebook/ twitter

Späť na klasické prihlásenie

Nevieš si spomenúť na svoje heslo? Získaj nové na tejto stránke!

Ešte nie si zaregistrovaná? Registruj sa zdarma TU.

Ukončenie zmeny typu členstva

Dokončenie zmeny typu členstva

VIANOČNÝ DARČEK!

Máš od nás PREMIUM členstvo zadarmo až do 26.12.2015 do polnoci. Aby si stihla aspoň trošku spáliť tie vianočné koláčiky ;-)

Prajeme príjemné cvičenie :-)

Fitshaker tím

Ukončenie testu

Naozaj chceš predčasne ukončiť test? Nezistíš tak, aké cvičenie je pre teba najlepšie.

Naozaj chceš vynulovať svoje štatistiky?

Kliknutím na Áno zmažeš štatistiky – deň cvičenia, odcvičené hodiny a spálené kalórie.

Chceš si zmeniť program?

Momentálne máš nastavený program . Chceš ho zmeniť na program Bezlepkové šúľance s makom, na ktoré ti stačí len pár ingrediencií?

Bezlepkové šúľance s makom, na ktoré ti stačí len pár ingrediencií

Vytlačiť

I tradičné slovenské jedlo sa dá urobiť zdravo a chutne. Šúľance s makom sú klasika, ktorú by mala vedieť každá dobrá gazdiná a tá najlepšia ich vyčaruje aj v zdravšom šate. Rada sa s tebou podelím o môj overený recept na pohánkové šúľance bez lepku s makom. Pevne verím, že si na nich pochutí celá rodinka, tak ako u nás doma. :-)

Dobra prípravy: cca 40 minút

Čo budeme potrebovať na cca 4 porcie?

  • 350 g uvarených zemiakov
  • 300 g pohánkovej múky
  • 1 vajíčko
  • morskú/himalájsku soľ
  • 1 hrnček mletého maku (cca 150 – 200 g – podľa chuti)
  • kvalitné maslo

Ako budeme postupovať?

1. Zemiaky uvarené v šupke očistíme, prelisujeme alebo postrúhame na jemno.

2. Pridáme pohánkovú múku, vajíčko, soľ a zmes zľahka krátko premiešame, aby sa ingrediencie spojili.

3. Z masy vytvoríme dlhé pásy, ktoré nakrájame na malé kúsky (a tie uvaríme) – to je jeden variant prípravy.

4. Druhý variant – z pásu vytvarujeme už rovno šúľance podľa požadovanej veľkosti a uvaríme ich v osolenej vode.

5. Po uvarení vyberieme šúľance z vody. Na panvici necháme rozpustiť maslo (cca 1 lyžicu na 1 porciu), pridáme uvarené šúľance a podľa chuti mak a sladidlo (napr. kokosový cukor).

 

TIP: Namiesto maku môžeme použiť tvaroh (pokojne aj hrudkovitý). A šúľance ozdobiť napríklad vlašskými orechami.

sulance

 

sulance s makom

 

makove sulance

 

zdravé recepty

 

fit recepty

Prajem ti dobrú chuť!

 

Zaujímavé recepty na zdravý spôsob nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne. Máš ich doma už všetky?

bezlepkove recepty

 

Aj tieto recepty vieš pripraviť zdravo:

Pirohy – naša slovenská klasika. Priprav ich až 3 rôznymi spôsobmi

Ľanové šúľance s datľami – netradične a predsa chutne a zdravo

Makový závin zo špaldovej múky – ako od babičky ;-)

Alžbeta Jánošíková

Alžbeta Jánošíková

Som vášnivá kuchárka, avšak trošku odlišná. Miesto krémešov a sacherovej torty pečiem cviklovú tortu a zelerové hranolky. Prečo som iná? Diagnóza - celiakia. Dôvod, kvôli ktorému nesie môj jedálniček nálepku gluten free. V súčasnosti je nás „špeciálnych stravníkov" čoraz viac a viac. Mnohí sa cítia bezradní, tak ako som sa cítila na začiatku aj ja. Preto som sa rozhodla založiť web www.fit-way.sk zameraný na cvičenie a špeciálnu výživu (bezlepkovú, bez laktózy, raw, vegan..), ktorý poskytuje pomoc a motiváciu v podobe receptov pre všetkých nás - „špeciálnych".
Alžbeta Jánošíková

Článok bol pridaný dňa 16/05/2018 a zaradený do kategórie: BezlepkovéOstatnéRecepty   |   Autor: Alžbeta Jánošíková

Komentáre

Vyhľadávanie

Cvičebné videá na doma!

Cvičebné videá na doma!
×

Sleduj priame prenosy zdarma!

Cvič podľa videí, alebo sa inšpiruj našimi video diskusiami o zdraví a chudnutí. Registrácia je zdarma.